.
Aktuality, Bezpečnosť, Civilná ochrana,

Izrael ostreľoval Damašek – zahynuli traja civilisti, sýrska PVO aj napriek rušeniu väčšinu rakiet zachytila

Sýria, 28.apríl 2020 ( AM ) – Včera na úsvite v dôsledku izraelskej agresie v dedinách Al-Hajir a Al-Adliy v provincii Damask boli zabití 3 civilisti, ďalší traja boli zranení vrátane jedného dieťaťa. Guvernér provincie Kuneitra Humam Dbeyyat vo vyhlásení pre novinárov, zdôraznil, že Izrael úmyselne zaútočil na obytné štvrte dediny, čo viedlo k úmrtiu civilistov – muža a jeho manželky, a zranil ďalších troch vrátane dieťaťa. Zranení boli hospitalizovaní v nemocnici Al-Mujtahad v Damašku.


 

 

Poznamenal, že Izrael zaútočil na dedinu Al-Hajir, ktorej obyvatelia sú utečenci zo Sýrskeho Golanu, okupovaného od roku 1967. Predtým na nich útočili teroristické skupiny a dnes Sýria odráža izraelskú agresiu. Sýrska štátna televízia oznámila, že systémy protivzdušnej obrany sýrskej arabskej armády reagovali na raketovú agresiu izraelským nepriateľom z libanonského územia a zrazili väčšinu rakiet.

 

Ako sa však ukázalo, nešlo o bežné rakety, ale o rakety Delilah určené na potlačenie nepriateľského radaru a protivzdušnej obrany. Na prezentovaných videách vidno, že riadené strely sýrskej protivzdušnej obrany sa v žiadnom prípade nepohybujú po priamej ceste, čo naznačuje silné rušenie. Vzhľadom na uvedené údaje sa však systému protivzdušnej obrany podarilo prerušiť zdroje interferencie, čím sa úspešne zničila väčšina izraelských rakiet.

 

 

 

 

 

 

.

 

Izraelskí vojaci pravidelne útočia na sýrske objekty a vysvetľujú to snahou nepripustiť, aby sa moderné zbrane dostali do rúk nepriateľov. Ide predovšetkým o libanonské hnutie Hizballáh, ktoré bojuje v regióne na strane Asada je kontrolované Teheránom. Naposledy k leteckému útoku zo strany Izraela na území Sýrie došlo minulý pondelok. Vtedy sýrska protivzdušná obrana odrazila útok na nebi nad Palmyrou.

 

.

 

Izraelská armáda odmietla akokoľvek komentovať tieto správy. Diplomatické vzťahy medzi Sýriou a Izraelom neexistujú, od čias založenia oboch štátov sú vo vojnovom stave. Majú najmä mnohoročný územný konflikt kvôli štatútu Golanských výšin.

 

Kadyrov sľúbil miesta na cintoríne pre radikálov zo Sýrie

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov