© MO SR
Aktuality, Bezpečnosť, Civilná ochrana,

Slovenská armáda zabezpečila repatriáciu občanov z Cypru

Slovensko, 3.máj 2020 ( AM, MO SR ) – Na letisku Dopravného krídla Kuchyňa pristálo dnes vo večerných hodinách vojenské dopravné lietadlo C-27J Spartan, ktoré na Slovensko dopravilo 23 repatriantov z Cypru. Rezort obrany zabezpečil leteckú prepravu 15 slovenským občanom a spolu s nimi aj trom občanom Českej republiky, trom občanom Maďarska a dvom občanom Rakúskej republiky. Na letisko dnes prišiel aj minister obrany SR Jaroslav Naď.


 

„Kríza koronavírusu zastihla našich občanov v zahraničí a pre opatrenia s ňou spojené sa nemali ako vrátiť domov. V rámci našich kapacít sme preto ich prepravu zabezpečili vojenským lietadlom,“ vysvetlil šéf rezortu obrany. Zároveň ocenil spoluprácu s rezortmi diplomacie a vnútra pri repatriácii a doplnil, že slovenskí občania boli po prílete do Kuchyne prevezení do karanténnych zariadení ministerstva vnútra.

 

Šéf rezortu obrany pri tejto príležitosti poďakoval všetkým profesionálnym vojakom vrátane posádky lietadla a personálu letiska v Kuchyni za skvelú prácu a nasadenie počas mimoriadnej situácie. „Pre bezpečnosť a zdravie našich občanov je aj dnes v teréne 825 vojakov,“ doplnil.

 

Ozbrojené sily SR k dnešnému dňu prepravili v rámci pandémie ochorenia Covid-19 celkovo 17 153 osôb a 1 531 ton materiálu, pričom najazdili 731 747 km, odpracovali 3 368 motohodín a 174 letových hodín. Špeciálne odberové tímy ozbrojených síl odobrali už celkovo 8 445 vzoriek. Vojaci pokračujú tiež v plnení asistenčných úloh pre Policajný zbor SR.

 

Stanovisko Ministerstva obrany SR k medializovanému presunu slovenských vojakov z Iraku

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov