Vojenské plavidlo Konarak
Aktuality, Námorníctvo,

Iránska fregata omylom spustila paľbu na vlastnú logistickú loď – niekoľko námorníkov bolo usmrtených

Irán, 11. mája 2020 ( AM ) – Jamaran, vojenská fregata, ktorú prevádzkuje Iránske námorníctvo, testovala raketu Noor C-802 tá omylom zasiahla plavidlo Konarak. Pri incidente ku ktorému došlo v Ománskom mori pri Hormuzskom prielive, bolo údajne usmrtených niekoľko desiatok námorníkov. Počas námorných cvičení bola raketa Noor C-802 predčasne vystrelená a Konarak, ktorý ťahal plávajúci cieľ, nemal čas odplávať z jej dosahu.


 

 

 

Fregata Jamaran

 

 

Video – Zranení námorníci sú teraz prevážaní do nemocnice Chabahare:

https://twitter.com/i/status/1259624870121529345

 

 

Video- Prevoz zranených námorníkov:

https://twitter.com/i/status/1259621323409686529

 

 

Zoznam mien 16 zachránených námorníkov z lode Konarak, šesť z nich je operovaných, dvaja sú v kóme a päť ďalších je hospitalizovaných s miernymi zraneniami

 

Iránske promo video Fregata jamaran :

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov