©Saab
Aktuality, Letectvo,

Saab získal objednávku na lietadlá včasného varovania od utajeného zákazníka za 160 miliónov dolárov

Švédsko, 20.máj 2020 ( AM ) – Švédsky výrobca Saab 18. mája oznámil, že dostala objednávku od nemenovaného zákazníka na lietadlá Saab 2000 Erieye AEW & C na základe zmluvy na 158,37 milióna dolárov. Nezverejnený počet lietadiel bude dodaný medzi rokmi 2020 a 2023. Saab bude vykonávať práce vo Švédsku na miestach v Arboge, Göteborgu, Järfälle, Linköping a Luleå. Lietadlá Saab 2000 systému včasného varovania a kontroly (AEW & C) budú vybavené radarom švédskej spoločnosti Erieye a radom ďalších senzorov.


 

©Saab

 

Podľa nepotvrdených informácií môže byť nemenovaným zákazníkom Pakistan, ktorý prevádzkuje šesť kusov Saab 2000 Erieye, alebo Saudská Arábia ktoré prevádzkuje dva tieto stroje.

 

©Saab

 

Pakistan začal s dodávkou štyroch lietadiel medzi rokmi 2009 a 2010. Tri z nich boli poškodené pri teroristickom útoku v roku 2012. Dve zostávajúce lietadlá boli lokálne opravené a vrátené do prevádzky. Pakistan objednal ďalšie tri Saab 2000 Erieye v roku 2017 za 152 miliónov dolárov. Posledné lietadlo z tejto objednávky bolo doručené pakistanským letectvom v apríli 2019. Podľa ročenky pakistanskej armády na roky 2017 – 2018 Islamabad zaplatil za tri základné verzie Saab 2000 celkové náklady v sume 9,3 milióna dolárov.

 

Saab predstavil svoju stíhačku Gripen E s úplne novou kamuflážou typu „Splinter”

 

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov