©Kalašnikov
Aktuality, Letectvo,

Koncern Kalašnikov predstavil nové prieskumné bezpilotné lietadlo ZALA 421-16EV. Video

Rusko, 22.máj 2020 ( AM ) – Spoločnosť ZALA AERO, súčasť koncernu Kalašnikov, vyvinula nový hybridný dron ZALA 421-16EV určený na prieskum. Nový dron kombinuje vlastnosti lietadiel a vrtuľníkov. Hlavnou výhodou tohto modelu je možnosť vertikálneho vzletu a pristátia v automatickom režime takže nie je potrebné vypúšťať dron z katapultu, alebo zo špeciálne vybaveného miesta na štartovanie a pristátie. Nový komplex bez ľudskej posádky sníma video v HD formáte (1280 * 720), čo umožňuje pozemnému operátorovi podrobné sledovanie.


 

 

 

Nový dron má nízku hmotnosť ( podľa neoficiálnych údajov okolo 10 kg), dosahuje rýchlosť – 110 km / h, a maximálnu výdrž vo vzduchu – 2 hodiny. Jeho hlavným účelom je prieskum, letecké snímkovanie a sledovanie terénu. Komplex pred začiatkom hromadnej výroby prešiel všetkými požadovanými skúškami a úspešne sa osvedčil v teréne. Medzi zákazníkmi sú vládne orgány a podniky, ako aj rôzne obchodné spoločnosti.

 

V súčasnosti sa v Rusku používa viac ako 2 000 vzdušných systémov bez posádky ZALA, prevažne na stráženie štátnych hraníc, vykonávanie prieskumných a záchranných operácií, monitorovanie viac ako 2,5 milióna kilometrov ropnej a plynárenskej infraštruktúry a sledovanie vysoko rizikových zariadení a pri núdzových situáciách.

 

Video: Útok z neba. Bieloruskí inžinieri predstavili jedinečné drony s protitankovým granátometom

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov