.
Aktuality, Námorníctvo,

Prvé spustenie bezpilotnej ponorky Poseidon je naplánované na jeseň. Video

Rusko, 28.máj 2020 ( AM ) – Prvé spustenie bezpilotnej ponorky Poseidon je naplánované na jeseň, uviedol zdroj v ruskom obrannom priemysle. Na základe výsledkov testu sa rozhodne, kedy sa Poseidon dostane do služby.


 

 

 

Bezpilotný Poseidon označovaný aj ako super výkonné jadrové torpédo je súčasťou tzv. Oceánskeho viacúčelového systému. Podľa expertov sa Poseidon bude líšiť od iných podvodných strojov veľkou rýchlosťou a veľkou hĺbkou ponorenia. Na svete nie sú obdoby tohto systému ani v USA a nemá ich ani iná armáda NATO. Ruská atómová bezpilotná ponorka Poseidon vyvolala veľké znepokojenie u amerických vojenských expertov, američania ju označili za zbraň apokalypsy.

 

Vojenská námorná flotila RF chce v budúcnosti zaradiť do bojovej služby až 32 strategických podmorských prístrojov Poseidon. Predpokladá sa, že po dve ponorky sa zaradia do Severnej a Tichooceánskej flotily, každá ponesie maximálne osem dronov ktoré budú schopné niesť jadrovú bojovú hlavicu s kapacitou až 2 Mt.

 

 

 

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov