Ostreľovač v tričku so znakom Blackwater v meste Jasper v Alabame
Aktuality, Bezpečnosť, Civilná ochrana,

Občianska vojna v USA. Policajt bol zastrelený počas nepokojov v Las Vegas, neznámi ostreľovači v uliciach

USA, 3.jún 2020 ( AM ) – Jeden z policajtov bol zastrelený výstrelom do hlavy v americkom Las Vegas počas protestov vyvolaných smrťou Afroameričana George Floyda, informoval kanál 8News s odkazom na zdroj v polícii. Uvádza sa, že neznáma osoba údajne vystrelila na policajta v blízkosti hotela Circus.


K ďalšiemu incidentu s policajtom v Las Vegas došlo vo federálnej súdnej budove. Podľa predbežných údajov opätoval paľbu mestský policajt.  V štáte New York počas protestov do skupiny policajtov narazilo SUV. Podľa New York Post boli zranení najmenej dvaja ľudia, ktorí sú momentálne v nemocnici. Ich stav je stabilný.  Vodič auta aj s posádkou boli zadržaní a sú vo väzbe.

 

Miestna televízna stanice WGN TV tiež informovala, že dvaja ľudia zomreli a ďalší dvaja boli zranení pri nepokojoch v Chicagu. Uvádza sa, že k incidentom došlo v meste Cicero. Informácie o obetiach potvrdila zástupkyňa mesta Ray Hanania. Okrem toho sa uvádza, že v pondelok bolo na predmestí Chicaga zadržaných najmenej 60 osôb.

 

Chicagská polícia dostala informácie o neznámych ostreľovačoch, ktorý sa nachádzajú na streche čierneho minivanu a strieľajú: 

Americký prezident Donald Trump má v úmysle uzákoniť Zákon o povstaní z roku 1807. Tento federálny zákon upravuje právomoci hlavy štátu rozmiestniť vojakov v krajine, aby potlačil povstanie. Inak o otázke zapojenia jednotiek národnej gardy rozhodujú guvernéri.

 

Vlna protestov a nepokojov prepukla v amerických mestách po smrti Afroameričana George Floyda v Minneapolise pri jeho zadržaní policajtmi. Na internete sa objavili zábery, na ktorých je vidieť, ako muži nasadili putá, zrazili ho k zemi a jeden policajt mu pritlačil krk kolenom. Na videu zadržaný niekoľkokrát hovorí, že nemôže dýchať, potom mlčí. Zomrel na resuscitačnom oddelení. Štyria policajti boli prepustení, jeden obvinený z usmrtenia z nedbanlivosti. V New Yorku bol vyhlásený zákaz vychádzania po ôsmej hodine večer.

 

Šerif odporúča demonštrantom nevstupovať do jeho okresu pretože jeho obyvatelia majú radi zbrane. Video

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov