Ilustračné foto ©kinative
Aktuality, Bezpečnosť, Civilná ochrana,

Európska komisia opäť zneužíva svoje právomoci voči držiteľom zbraní

Česko, 22. jún 2020 (AM) – Členské štáty EÚ už dvakrát vyrazili dvere s právne paškvilnými návrhmi Európskej komisie na zákaz olova, avšak úradníci EK, pripravili tretí návrh s kozmetickými zmenami, kde opäť totálne prekračujú svoje právomoci a kompetencie nariadenia EÚ REACH. Pred mesiacom pán europoslanec Tomáš Zdechovský podal sťažnosť na postup Európskej komisie, kde odhalil a priniesol dôkazy, že skutočným autorom regulácie na zákaz oloveného streliva sú radikálni lobisti z globálnej ekoneziskovky Birdlife, ktorá má polmiliardový rozpočet: www.zdechovsky.eu/…/podali- sme-sťažnosti-na-komisiu-vo-veci- … .


 

Treba oceniť odvahu pána Zdechovského za “boj s veternými mlynmi” byrokracie, pretože zaslal EK ďalší list, v ktorom ukazuje na ďalší závažný právny problém, totiž že rozsah pôsobnosti nariadenia REACH je určený len výrobcom, dovozcom alebo predajcom nebezpečných chemikálií, ale vôbec nie je určená na to, aby regulovala správanie spotrebiteľa. Európska komisia teda z právneho hľadiska nemôže aktualizáciou prílohy k tomuto nariadeniu REACH niečo nariaďovať strelcom a poľovníkom ako koncovým spotrebiteľom, na to by potrebovala iný právny predpis. EK nemôže nariaďovať užívateľom nariadením REACH, že sa s produktom legálne zakúpeným na vnútornom trhu EÚ – s oloveným strelivom nesmie pohybovať v stometrovom okolí mokradí, teda podľa navrhovanej nezmyselne širokej definície ani v okolí kaluží po daždi, ktorých je v týchto týždňoch viac než dosť ?

 

Hlasovanie o zákaze olova na mokradiach Európska komisia plánuje v rámci zasadania orgánu REACH už budúci týždeň 23. 6. 2020. Pán Zdechovský si zaslúži naše uznanie a poďakovanie za to, že sa zastáva nás občanov pred zjavne neprimeranými a právne i technicky závadnými reguláciami. Aktuálny návrh EK je tu:
https://ec.europa.eu/transparency/regcomitology/index.cfm…

 

PS Na vysvetlenie, aby sme predišli prípadným slovným útokom na pána Zdechovského od tých voličov, čo majú dlhú pamäť. Bývala kedysi doba, kedy pán Zdechovský uveril EK, že “plošný zákaz oloveného streliva sa nechystá”. Avšak od doby, kedy EK odhalila svoj pravý zámer, bombarduje neúnavne Komisiu svojimi interpeláciami a otázkami. Je vidieť, že mu na srdci leží záujem voličov, a nemožno ho v žiadnom prípade podozrievať z účelovosti, pretože sám je poľovník, strelec a teraz dokonca aj novopečený vojak, ktorý počas Koronavírusovej krízy prešiel vojenským cvičením pre aktívne zálohy:

www.zdechovsky.eu/…/europoslanec-sundal-oblek-a-navlekl-mas…

 

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov