foto: MO SR
Aktuality, Bezpečnosť, Civilná ochrana,

Vojaci osadili v obci Zubné náhradné premostenie, ktoré nahradí strhnutý most

Slovensko, 28. jún 2020 (AM, MO SR ) – Príslušníci Ozbrojených síl SR dnes v obci Zubné zabezpečili náhradné premostenie, ktoré nahradí strhnutý most a opäť spojí časti obce. Mostovka Ozbrojených síl SR bude v obci tak dlho, ako to bude potrebné.


 

„Naši vojaci odvádzajú v rámci domáceho krízového manažmentu úžasnú prácu. Potvrdzujú, že sú pripravení pomáhať všade, kde je to potrebné. Za ich nasadenie im patrí úprimná vďaka, ktorú prejavili aj samotní obyvatelia obce Zubné,“ vyzdvihol v tejto súvislosti minister obrany SR Jaroslav Naď.

 

foto: MO SR

 

Šéf rezortu obrany poďakoval tiež za rýchlu súčinnosť všetkým zúčastneným zložkám a inštitúciám, vďaka ktorým bolo možné mostný tank MT-55A a mostovku prepraviť do obce Zubné už v krátkom čase po záplavách. „Naozaj srdečná vďaka Slovenskej správe ciest, Železniciam Slovenskej republiky a osobitne ministrovi dopravy a výstavby SR Andrejovi Doležalovi. Takto by mala vyzerať spolupráca medzi členmi vlády pri konkrétnej a rýchlej pomoci občanom, ktorí sa ocitnú v núdzi,“ povedal minister obrany Jaroslav Naď. Dodal tiež, že išlo o náročnú prepravu najmä vzhľadom na rozsah prepravovanej techniky (70 ton) a ťažko dostupný terén.

 

foto: MO SR

 

Profesionálni vojaci pomáhajú naďalej aj v obci Pichne, ktorá bola v uplynulých dňoch tiež zasiahnutá prívalovými vlnami dažďa. V súčasnosti je do obce nasadených 23 príslušníkov Ozbrojených síl SR, ktorí na mieste pokračujú s čistením a spevňovaním brehov miestneho toku, pokračovať tam budú podľa požiadaviek starostu obce aj v nasledujúcich dňoch.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov