11.9.2001, Útok na Dvojičky v New Yorku
Aktuality, Bezpečnosť,

„Američania vyhlásili, že sú najchytrejší“: Kedmi odhalil podrobnosti o najväčšom zlyhaní amerických spravodajských služieb

Izrael, 11. júl 2020 (AM, Vesti) – Izraelský politológ Jakov Kedmi povedal, že najväčšiemu teroristickému činu vo svetovej histórii, ku ktorému došlo 11. septembra 2001 v Spojených štátoch, sa dalo zabrániť, ale zlá koordinácia amerických spravodajských služieb neumožňovala prijať všetky potrebné preventívne opatrenia.


 

Izraelský politológ, bývalý šéf spravodajskej agentúry Nativ – Jakov Kedmi, zverejnil vo vysielaní ruského televízneho kanála podrobnosti o najväčšom zlyhaní Spojených štátov, pokiaľ ide o prácu osobitných orgánov zodpovedných za bezpečnosť krajiny. V komentári k udalostiam, ktoré sa udiali v Spojených štátoch 11. septembra 2001, expert uviedol, že informácie o príprave útoku teroristov prišli do Washingtonu z rôznych krajín vrátane Ruska a Izraela.

 

Kedmi povedal, že všetky tieto údaje boli fragmentárne informácie, avšak kvôli zlej koordinácii a výmene informácií ich americké spravodajské agentúry nemohli dať do jediného obrazu o tom, čo sa deje. Politológ to spojil s veľkým počtom amerických spravodajských služieb. Výsledkom je, že podľa odborníkov sa situácia stala odrazom starého príslovia „pre sedem sirôt bez očí“. Zároveň povedal, že izraelské služby poskytovali pomoc kolegom v Spojených štátoch.

“Američania však povedali, že sú najchytrejší, takže sa nemáme do toho miešať,” uviedol politológ pre server Politpuzle.

 

“Všetko sa začalo keď Bin Ládin vydal fatwu. Varoval Američanov a povedal im, aby stiahli svoje jednotky zo Saudskej Arábie. V Saudskej Arábii zostalo po prvom útoku na Irak 5 000 amerických vojakov. Vysvetlil, že krajina Saudskej Arábie s Mekkou a Medinou je pre moslimov posvätná. Neveriaci nemajú právo tam byť. Američania s ním zaobchádzali dosť diskrétne. Samotný bin Ládin však vytvoril Al-Káidu s pomocou Spojených štátov a MI6 už v osemdesiatych rokoch s cieľom bojovať proti sovietskym jednotkám v Afganistane a vtedy to bolo vítané. Potom sa jeho ľud zúčastnil vojny v Bosne na strane bosnianskych moslimov. Kde tiež platil za svoje zbrane. A Bosniakov tiež podporovali Američania a Európania. Podporovali tiež Chorvátov. Nezáležalo im na tom, koho podporovali, pokiaľ boli proti Srbom. Videli za Srbmi Rusko.”

 

“Bin Ladin trávil celý čas v Sudáne. Potom sa však presťahoval do Afganistanu. Medzitým sa v Afganistane opäť dostal k moci s pomocou Američanov Taliban. A Taliban premenil Bin Ládina. Mal by som poznamenať, že Taliban sú spolu s Bin Ladinom a Al-Kaidou sunnitskými organizáciami. Vždy boli nepriateľskí voči Iránu. Preto obviňovanie Iránu z útoku je úplná ignorácia a absolútna lož, každý, kto vie, čo je islam, nemôže na to ani myslieť.”

 

“V tomto prípade neexistovalo spojenie medzi Iránom a Twin Towers. Iba americký súd mohol rozhodnúť o takom nezmysle a nadviazať spojenie medzi nimi a týmto. Väčšina účastníkov boli ľudia zo Saudskej Arábie. Aj keď tam bolo niekoľko ľudí z iných krajín. Ale z väčšej časti, čo sa týka financovania aj riadenia, bola to Saudská Arábia, Všetci sa však zišli v Afganistane, pretože Afganistan sa zmenil na hlavné hniezdo hrôzy vyzdvihnutím Talibanu k moci. Taliban bol pôvodne vytvorený v koordinácii s Američanmi a pakistanskou vojenskou spravodajskou službou. Taliban bol pôvodne vytvorený na boj proti Indii v Kašmíre. Neskôr, keď sa začala vojna v Afganistane, sa prijalo rozhodnutie  kvalifikovať ich na použitie proti Sovietskemu zväzu a Sovietskej armáde. Američania s tým pomohli a bolo len prirodzené, že Bin Ladin, ktorý bol s nimi spojený ešte predtým, tam našiel azyl. Odtiaľ pochádzajú všetky rozkazy Talibanu na organizovanie teroristických útokov po celom svete, pričom Twin Towers sú len jedným z nich. Nebol to prvý útok, len najznámejší. ”

 

“Čo je na tom teraz najviac prekvapujúce, je to, že Američania vedú rokovania s rovnakým Talibanom, ktorý kedysi hostil Bin Ládina, z ktorého územia sa tieto teroristické útoky začali. Zrejme im ich svedomie umožňuje robiť čokoľvek. Dokážu sa dohodnúť s najhoršími bastardami, pokiaľ im to vyhovuje. V tomto prípade sa domnievajú, že im vyhovuje rokovať o tejto dohode, aby sa s minimálnymi škodami stiahli z Afganistanu. Boli tam už devätnásť rokov, odkedy tam prišli po tom, čo sa stalo v New Yorku. Myslím, že túto chorobu porodili sami, vychovávali ju a teraz ich had zabil.” – dodal Kedmi záverom

Zdroj: politpuzzle, vesti

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov