foto: sputnik
Aktuality, Letectvo,

Ruská obrana vyslala dve stíhačky, aby zachytili prieskumné lietadlo USA nad Japonským morom.

Rusko, 12. júl 2020 (AM) – 11. júla Rusko nasadilo stíhačky Su-35 a MiG-31, aby zachytili prieskumné lietadlo USA RC-135 nad Japonským morom. Po tom, čo sa spomínaný americký stroj vzdialil od hranice, sa obe lietadlá vrátili na letisko, uviedla Ruská obrana.


 

Ruská protivzdušná obrana zaznamenala prieskumné lietadlo amerických vzdušných síl RC-135 nad neutrálnymi vodami Japonského mora, uviedlo vo vyhlásení ministerstvo obrany. Sprevádzali ju Su-35S a MiG-31BM. Podľa správy z dokumentu  „Ruský systém kontroly vzdušného priestoru si 11. júla zaznamenal vzdušný cieľ smerujúci k štátnej hranici Ruskej federácie nad neutrálnymi vodami Japonského mora,” uvádza sa v dokumente.

Po tom, ako prieskumné lietadlo opustilo ruskú hranicu, sa obe stíhačky vrátili na letisko. Ministerstvo obrany chcelo zdôrazniť, že všetky lety ruských lietadiel sa uskutočňovali v súlade s medzinárodnými pravidlami.

 

Americké lietadlá nad Čiernym morom
Nie je to prvýkrát, čo ruská protivzdušná obrana zaznamenala americké lietadlo. Tu je niekoľko príkladov z posledných dní.
1. júla Rusko vyslalo stíhačky Su-27, aby zachytili americké prieskumné lietadlo nad Čiernym morom.

29. júna sa nad neutrálnymi vodami Čierneho mora objavili aj dve lietadlá leteckých síl USA.

26. júna bol vyslaný námorný stíhač Su-30 z ruskej čiernomorskej flotily, aby zachytil prieskumné lietadlá amerických vzdušných síl nad neutrálnymi vodami Čierneho mora.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov