Segej Šojgu
Aktuality, Bezpečnosť,

Niečo sa chystá? Šojgu vydal pokyn na náhlu previerku väčšiny armád Ruska. Video

Rusko, 17. júla (AM) – Na náhlej kontrole vojsk južných a západných vojenských obvodov bolo zapojených viac ako 149 tisíc ľudí, viac ako 26,8 tisíc kusov vybavenia.


 

 

V Rusku bola oznámená náhla kontrola jednotiek južných a západných vojenských obvodov, jednotlivých útvarov centrálnej podriadenosti, vzdušných jednotiek a námorných síl severnej a tichomorskej flotily. Oznámil to minister obrany Ruskej federácie, armádny generál Sergej Šojgu na stretnutí s vedením vojenského oddelenia.

 

.

 

„Táto udalosť bola naplánovaná s cieľom posúdiť schopnosť ozbrojených síl zabezpečiť vojenskú bezpečnosť v juhozápadnej časti Ruskej federácie, kde naďalej pretrvávajú vážne hrozby teroristickej povahy, a pripraviť sa na strategicko – štábne cvičenie „ Kaukaz 2020 “, uviedol šéf ministerstva obrany.

 

 

Počas auditu sa plánuje 56 taktických cvičení. Zapojených bude 35 polygónov a výcvikových polí, 17 morských polygónov vo vodách Čierneho a Kaspického mora, dodáva Šojgu. Na náhlej kontrole sa zúčastnilo celkom 149 755 ľudí, 26 820 kusov zbraní a vojenského materiálu, 414 lietadiel, 106 lodí a podporných plavidiel.

 

.

 

Vedúci ruského vojenského oddelenia stanovil úlohu vo všetkých etapách auditu s cieľom zabezpečiť prísne dodržiavanie bezpečnostných požiadaviek. Ruský minister obrany Sergej Šojgu nariadil, aby boli prijaté všetky potrebné opatrenia na ochranu zdravia príslušníkov počas previerok vojsk južných a západných vojenských obvodov, vzdušných síl a námorných zborov severných a tichomorských flotíl.

.

“Počas kontrolných činností je potrebné prijať všetky opatrenia na ochranu zdravia personálu,” uviedol počas stretnutia s vojenským vedením v Národnom obrannom riadiacom centre.

Vedúci ministerstva obrany stanovil vo všetkých etapách inšpekcie úlohu zabezpečiť prísne dodržiavanie bezpečnostných požiadaviek, bezpečnosť zbraní a streliva a vylúčiť prípady poškodenia majetku štátu.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov