.
Aktuality, Bezpečnosť,

V Bielorusku zatkli ruských štátnych príslušníkov – 33 zamestnancov bojovej skupiny Wagner. Video

Bielorusko, 29. júl 2020 (AM ) – Podľa správy štátnej agentúry BelTA bolo zatknutých 32 ľudí údajne zamestnancov súkromnej vojenskej spoločnosti PMC Wagner. Neskôr bol na juhu republiky zadržaný ďalší člen tejto skupiny.


 

Skupina bola zadržaná v sanatóriu pri Minsku. Skupina upozornila na seba netypickým správaním pre ruských turistov a oblečením vo vojenskom štýle.  Hostia nepili žiadny alkohol, nenavštívili žiadne zábavné podniky a zostali oddelení. Podľa správy skupina prišla do Minska 25. júla a usadila sa v jednom z prázdninových stredísk v okrese Minsk 27. júla.

 

 

https://twitter.com/i/status/1288450520416423936

 

Tlačová beseda prezidenta Lukašenka k zatknutiu údajných Wagnerovcov:

 

Bieloruský prezident Alexander Lukašenko usporiadal núdzové zasadnutie Bezpečnostnej rady, aby v stredu prediskutoval zadržanie 32 údajných ruských členov súkromnej vojenskej spoločnosti Wagner v Minsku. Počas stretnutia bieloruský vodca nariadil, aby „okamžite kontaktovali“ ruskú stranu s cieľom získať oficiálne vysvetlenia v súvislosti s incidentom.

“Sledujem reakciu Rusov. Je zrejmé, že musia nejakým spôsobom zdôvodniť svoje špinavé úmysly. Preto by som chcel požiadať všetkých, aby boli úprimní a čestní a ak sú to ruskí občania, potom musíme okamžite kontaktovať príslušné štruktúry Ruskej federácie, aby vysvetlili, čo sa deje, “uviedol prezident.

 

 

 

 

.

 

.

 

.

 

.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov