.
Aktuality, Letectvo,

Francúzsko dodalo Indii prvých päť lietadiel Rafale aj zdravotný materiál a personál pre boj s Covid-om

Francúzsko, 30. júl 2020 (AM ) – V pondelok 27. júla vzlietlo z Mérignacu do Indie prvých päť lietadiel Rafale, ktoré kúpila India. Týchto päť Rafale budú sprevádzať dva A330 Phénix MRTT, z ktorých jeden je povolaný pre zdravotnú pomoc ako súčasť boja proti Covid-19.


 

Francúzsko ponúklo Chorvátsku použité lietadlá Rafale

 

Táto pomoc pozostáva z testovacích materiálov a respirátorov, ako aj skupiny odborníkov. Francúzske sily sprevádzajú dodávku prvých 5 lietadiel Rafale z Francúzska do Indie na základe zmluvy podpísanej medzi Indiou a Francúzskom v roku 2016 o dodaní 36 Rafale. Zásobovanie palivom zabezpečí počas letu A330 Phénix. Ministerka obrany ozbrojených síl Florence Parly víta túto misiu s dvojakým cieľom:

„Francúzsko sa spolu s Indiou plne mobilizuje. Som hrdá na to, že dodávky spoločnosti Rafale začínajú a stelesňujú silu nášho strategického partnerstva. Výmena osvedčených postupov medzi ozbrojenými silami, pokiaľ ide o riadenie Covidu, bude prospešná pre všetkých. ”

 

Táto misia podporí poskytovanie zdravotnej pomoci Indii v boji proti Covid-19. Činnosť bude koordinovať ministerstvo zahraničných vecí: zabezpečenie prepravy všetkého vybavenia a personálu určeného pre túto misiu pomocou stroja A330 Phénix (MRTT), 70 respirátorov a 100 000 testovacích súprav; zabezpečenie časti tímu odborníkov v oblasti zdravia, predstavenie kapacít a operačných metód, ktoré môžu ozbrojené sily použiť v tomto type krízy na podporu civilných zdravotníckych orgánov a na zabezpečenie kontinuity ich operácií. Spätná väzba o skúsenostiach (“Retex”), ktorú vypracovalo ministerstvo ozbrojených síl, sa teda bude zdieľať s naším indickým partnerom.

RZF

 

Francúzska armáda prezbrojuje. Po takmer pol storočí kraľovania FAMAS-u ho zosadil nemecky HK 416

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov