SU-57
Aktuality, Letectvo,

Su-57 bude chrániť svojho pilota pred účinkami jadrového výbuchu

Rusko, 6.august 2020 ( AM ) – Okná stíhacieho lietadla Su-57 budú podľa svojich dizajnérov chrániť pilota pred elektromagnetickým, ultrafialovým a infračerveným žiarením, ako aj pred svetlom vyžarovaným jadrovou explóziou. Nové materiály tiež zabezpečujú radarovú neviditeľnosť tohto stroja, povedal Andrei Silkine, generálny riaditeľ závodu Technologija.


 

Celkovo sa „nárazová odolnosť zasklenia zdvojnásobila pričom sa jeho hmotnosť vydelila 2. Konštruktéri to dosiahli pomocou monolitických polykarbonátových dosiek. Okrem toho, povrch skiel bol ešte dodatočne upravený vrstvami zlata a zliatin india a cínu.

 

Je HAL Tédžas drahší ako Su-57? Indická stíhačka sa ukazuje ako veľmi drahá

 

3 500 letov

Prvý let Su-57 sa uskutočnil v roku 2010. Jeho cieľ je ničiť vzdušné, pozemné a námorné ciele. Lietadlo je vybavené výzbrojou inštalovanou vo vnútorných priestoroch trupu, ako aj inovatívnym palubným vybavením. V roku 2018 boli na vojenskej základni Hmeimim, juhovýchodne od sýrskeho mesta Latakia nasadené a testované štyri Su-57. Posledná fáza testov sa začala v máji 2020, podľa ruského podpredsedu vlády Jurije Borisova lietadlo už uskutočnilo 3 500 letov. Ruské vojenské letectvo by malo obdržať 76 lietadiel tohto typu a dodávky by sa mali začať v roku 2020, uviedol riaditeľ Rostech Sergei Tchemezov.

Adam Riečanský

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov