Hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Mária Zacharovová
Aktuality, Bezpečnosť,

Zacharovová: Ukrajinskí politici by so svojou smutnou skúsenosťou s prevratom a kolapsom krajiny nemali Bielorusku radiť

Rusko, 10. august 2020 (AM) – Podľa hovorkyne ruského ministerstva zahraničia vyhlásenie ukrajinského vodcu opisuje situáciu nie v Bielorusku, ale na samotnej Ukrajine. Hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Mária Zacharovová povedala, že ukrajinskí politici by so smutnou skúsenosťou s prevratmi a kolapsom krajiny nemali Bielorusku radiť, ako žiť.


 

Vojenský analytik Kedmi: Na Ukrajine je politická a vojenská moc iba v rukách banditov

 

Takto diplomatka komentovala vyhlásenie ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, ktorý sa predtým vyjadril k situácii v Bielorusku. Zelensky vo svojich sociálnych sieťach vyzval orgány republiky, aby nadviazali dialóg s občanmi krajiny a upustili od pouličného násilia na pozadí prezidentských volieb v Bielorusku.

 

” Zelensky vyjadril názor, že obyvatelia Bieloruska sa snažia určiť vektor ich ďalšieho rozvoja. ” Ako je známe, akákoľvek legitimita pochádza výhradne zo sociálnej dôvery. Pochybnosti v takejto miere je priama cesta k násiliu, ku konfliktu, k verejnému protestu “, vyhlásil prezident Ukrajiny. Podľa neho je najotvorenejší, aj keď náročný dialóg. ” Len vzájomné porozumenie medzi všetkými stranami dokáže zachovať nezávislosť krajiny a zabezpečiť jej ďalší pohyb smerom k slobode a demokracii. V opačnom prípade sa zvýši eskalácia násilia, čo prináša mimoriadne trpké následky “, napísal Zelensky.

 

„Zlaté slová ukrajinského prezidenta! Ako dobre opisujú situáciu, a to nielen v susednej krajine, ale aj v jeho vlastnej krajine, “poznamenala Zakharová na svojich sociálnych sieťach .

Zástupca ruského ministerstva zahraničných vecí zdôraznil, že by bolo lepšie, keby sa Zelenského vyhlásenie netýkalo Bieloruska, ale najmä Ukrajiny, a ich vykonávania minských dohôd.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov