.
Aktuality, Pozemná technika,

Rheinmetall: “Maďarské politické špičky a armádni dôstojníci sú skutočnými vodcami”

Maďarsko, 20. august 2020 (AM) – Maďarské ozbrojené zložky zakladajú joint venture so spoločnosťou Rheinmetall pre výrobu vozidlá Lynx. Dohoda pomôže maďarskej armáde splniť záväzky voči NATO, a to vďaka prebiehajúcej modernizácii obranného priemyslu v krajine


 

Podpisom dohody 17. augusta 2020 v nemeckom Unterlüssu sa maďarská vláda pustila do masívneho programu modernizácie obranného priemyslu a svojich vojenských schopností. Dohoda je v hodnote viac ako 2 miliardy eur a bola oznámená sekretariátom Ministerstva pre inovácie a technológie a komisárom pre rozvoj v oblasti obrany Maďarskej republiky.

 

.

 

Rheinmetall, popredný európsky výrobca vojenskej techniky, bude spolupracovať s Maďarskom na vytvorenie joint venture a výrobného závodu priamo v Maďarsku, kde sa bude vyrábať najmodernejšie bojové vozidlo pechoty Lynx.
Maďarsko sa tak stáva prvou krajinou v rámci NATO a EÚ, ktorá si vybrala inovatívne vozidlá z produkcie skupiny sídliacej v Düsseldorfe. Tento krok je kľúčový pre vojenský a priemyselný program, ktorý v Maďarsku práve prebieha a ktorého cieľom je čo najrýchlejšie transformovať maďarskú armádu do modernej bojovej sily, ktorá sa aktívne popasuje so všetkými výzvami v rámci euro-atlantického regiónu.

 

László Palkovics, minister pre inovácie a technológie, a Gáspár Maróthy, komisár pre vývoj v oblasti obrany, sa zhodli:

“Maďarsko nahrádza svoju ťažkú ​​vojenskú techniku, a to ako súčasť svojho záväzku v NATO. Po tankoch a delostrelectve prišiel rad na bojové vozidlá pechoty, ktoré tvoria chrbticu našich bojových schopností. Lynx je najpokročilejším systémom svojho druhu a ukázal nám, že bude vhodný ako centrálny bod schopností našej armády aj v ďalších desaťročiach. Tiež tým dodržíme skorší sľub maďarskej vlády týkajúci sa posilnenia národných ozbrojených síl. Navyše ide o oveľa viac, pretože táto spolupráca ide ešte ďalej, za modernizáciu vojenskej technológie. Partnerstvo s poprednou európskou spoločnosťou vyústi tiež v modernizáciu nášho obranného priemyslu ako takého a v rozšírení nášho priemyselného portfólia. ”

 

“Preniknutie vozidlá Lynx na trh je pre nás obrovským úspechom. A to, že sa nám podarilo presvedčiť Maďarsko, významného člena EÚ a NATO, aby si toto inovatívne vozidlo vybralo, z neho robí úspech ešte väčší. Týmto pokrokovým rozhodnutim ukazujú maďarské politické špičky a armádni dôstojníci, že sú skutočnými vodcami. Nielenže tak dostanú Maďarsko do čela európskych armádnych technológií, ale aj tým posilnia záväzok maďarskej vlády byť spoľahlivým a vojensky efektívnejším partnerom svojich spojencov v NATO, čo je prístup, o ktorý sa maďarská vláda systematicky snaží, “uviedol predseda predstavenstva spoločnosti Rheinmetall AG Armin Papperger.

 

“Sme hrdí, že sa môžeme významne zapojiť do rastu schopností Maďarska v oblasti obrannej technológie, a to v spolupráci s lokálnym priemyslom. Tešíme sa na spoluprácu s našimi maďarskými priateľmi a partnermi a urobíme všetko, čo bude v našich silách, aby táto spolupráca trvala dlho a bola úspešná, “dodal Armin Papperger.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov