Chengdu J-10
Aktuality, Letectvo,

Čínske stíhačky vstúpili do identifikačnej zóny protivzdušnej obrany Taiwanu

Tchaj-pej 10. septembra (AM) – V stredu ráno niekoľko čínskych vojenských prúdových lietadiel vstúpilo do taiwanskej identifikačnej zóny protivzdušnej obrany (ADIZ), informovalo Taiwanské ministerstvo národnej obrany (MND) v tlačovej správe.


 

Ako to bude vyzerať ak Čína napadne Taiwan

 

Bez udania presného počtu čínskych stíhačiek MND uviedla, že niekoľko stíhačiek Suchoj Su-30 a stíhačka Chengdu J-10 nakrátko vstúpili do oblasti na juhozápade od Taiwanu. Tieto vniknutia viedli taiwanské letectvo k reakcii „vhodnými a účinnými opatreniami“, ktoré umožnili dôkladné sledovanie lietadiel kým neopustili identifikačnú zónu protivzdušnej obrany , uviedlo ministerstvo.

 

Ministerstvo medzitým odsúdilo čínsku armádu za vysielanie bojovníkov na taiwanské hranice, ako krok, ktorý  jednostranne destabilizuje regionálny mier a stabilitu, a zároveň naznačilo, že bude naďalej monitorovať pohyby čínskych síl na zaistenie národnej bezpečnosti.

 

USA provokujú Taiwan na vytvorenie “vojnovej zóny” okolo pevninskej Číny

 

Taiwanská vláda predložila 13. augusta návrh na zvýšenie vojenských výdavkov na 15,42 miliárd amerických dolárov, čo je približne o 10% viac ako v súčasnom roku. O tom sa hovorí v správe taiwanských úradov. Riaditeľ zastúpenia Taiwanu v USA povedal vo svojom včerajšom vystúpení vo Washingtone, že krajiny musia rozšíriť svoje vojenské možnosti. Podľa slov zástupcu ostrova je prioritou upevnenie jeho obrany a tiež ostrovov, ktoré Taiwan v súčasnosti kontroluje v Juhočínskom mori. Taiwan preto v súčasnej dobe spolupracuje so Spojenými štátmi na tom, aby mohol získať rad účinných zbraní, vrátane okrídlených striel. Nové rakety majú byť kompatibilné s taiwanským systémom Hsiung Feng pre zabezpečenie ochrany pobrežia. Medzi Taiwanom a USA tiež prebiehajú rozhovory o nákupe amerických podvodných min, aby mohlo byť zabránené výsadkom nepriateľa a nečakaným útokom.

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov