.
Aktuality, Bezpečnosť, Letectvo, Námorníctvo,

Venezuelský Su-30 zahrmel nad Američanmi ktorí sa pokúšali uniesť iránsky tanker

Podľa ruskej tlačovej agentúry Avia-Pro ruské stíhacie lietadlo Suchoj Su-30 vybavené protilodnými riadenými strelami CH-31 patriace Venezuelskému letectvu zmarilo americký pokus o zmocnenie sa Iránskeho ropného tankera, ktorý dodával palivo a petrochemické látky do Bolívarovskej republiky.


Venezuela, 5.október 2020 (AM) – Ruský Suchoj Su-30 patriaci k venezuelským vzdušným silám vybavený bojovými raketami CH-31 (označenie NATO: AS-17 Krypton) vystrašil Američanov, ktorí sa pokúšali uniesť Iránsky tanker.

 

Po tom, čo na oblohe začalo lietať Venezuelské bojové lietadlo, americká vojnová loď značne spomalila pohyb a neodvážila sa priblížiť k Iránskej lodi.

 

Venezuelské letectvo chráni Iránsky tanker smerujúci s ropou do Venezuely pred Američanmi

 

 

Agentúra Reuters uviedla, že v sobotu vstúpil do Venezuelských vôd Iránsky tanker naložený veľkým množstvom paliva, aby pomohol vyriešiť problém s nedostatkom paliva. Tanker Faxon viezol náklad približne 234 000 barelov paliva. Agentúra cituje údaje z Refinitiv Icon, podľa ktorých loď dorazila v sobotu okolo 7.00 h do severného štátu Sucre na severovýchode Venezuely.

 

Údaje tiež ukazujú, že druhá Iránska loď Fortune už v piatok zakotvila v prístave na západe Venezuely, zatiaľ čo ropný tanker Forrest v utorok zakotvil v El Paletto v strednej Venezuele, uvádza sa v arabskom vydaní Al-Masdar News.

 

Podľa kanálu Telegram Operational Line, niekoľko hodín predtým, ako sa Iránsky tanker priblížil k Venezuelským teritoriálnym vodám, priletela k prieskumnému lietadlu Boeing RC-135W a raketovému torpédoborcu Williamovi P. Lawrencovi stíhačka Su-30 vyzbrojená protilodnými riadenými strelami “.

 

Je nepochybne deprimujúce z pohľadu vojaka zazrieť zbraň, s ktorou u protivníka nepočítal. Američania sú na všetkých možných svetových stranách. Ich námorníctvo je v stave, keď stratilo svoju svetovú hegemóniu a Čína prebrala čo do počtu lodí svetové prvenstvo. Američania by si nemohli dovoliť priznať, že ich loď bola potopená Venezuelskou stíhačkou, síce Ruskej výroby, ale predsa len v službách krajiny, ktorú chcú opäť vycuciavať z ich nerastného bohatstva a nedarí sa im to žiadnymi spôsobom. Ropa je ako magnet, ktorý priťahuje špinavosti. A ak vo vláde sedia ľudia, ktorí skutočne bránia záujmy vlastného ľudu, nepotrebujú poznať to správne číslo na tú správnu ambasády, odkiaľ by prebrali inštrukcie ako ešte viac vycicať národ.

 

Takže Americký vojak je už takmer všade v normálnom svete nenávidený. Len málo kedy vyhrávajú, ak vôbec, na teréne, kde boli poslaní. Faktom je, že vedia urobiť neuveriteľný bordel a uviesť krajinu do totálneho rozkladu. Pardon, oni tomu hovoria demokracia. To nie je chyba samotného vojaka. Z vlastných skúseností viem, že sme len boli vyslaní, aby sme niečo urobili. Čo v skutočnosti bolo za tým, sme vtedy neriešili. Vojak v teréne je len nástrojom moci v rukách vodcov. Ale my sme videli na vlastné oči mnoho strašných vecí, ktoré prináša vojna.

 

Americká seba istota už nie je tá, ktorú ešte mali počas doby, keď sa Rusko zmietalo pod vplyvom vodky. Po nástupe Putina do prezidentského kresla sa veľa vecí zmenilo. Je jasné, že má podporu istej časti svetových elít. Ináč by tiež nemohol robiť to, čo robí dnes. Avšak Rusko sa prebralo k životu. Medveď pomáha pribrzdiť a zdá sa, že miestami aj zastaviť Americké besnenie. Európska Únia, na čele snáď s tými najservilnejšími a najneschopnejšími politikmi, je len trh na vyciciavanie národného bohatstva malou skupinou boháčov. Všetko ostatné je len zásterka. Vedenie EÚ bojuje proti svojim členským štátom, aby vnútilo šialenosti ako napríklad povinné kvóty migrantov a podobne, ale nikto nerieši práva tých, ktorí tento moloch živia svojimi daňami, ktoré zatiaľ ešte platia. Čo by sa stalo, keby ľudia prestali platiť dane? Ako to bude vyzerať v štátnych kasách teraz, keď korona šialenstvo zachvátilo mozgy tým najservilnejším a dobrovoľne ničia národnú ekonomiku nezmyselnými zákazmi? Keby si dali dole svoje rúška, možno by zvýšená dávka kyslíka pomohla normálnejšie premýšľať.

 

Rusi vstúpili do Venezuelského problému spolu s Čínou a Iránom. Nedovolia už viac, aby sa veci diali bez ich súhlasu. S istotou sú tam iné záujmy, ktoré sú podobné vo svojej podstate ako tie, ktoré riadia Ameriku. Ale takto sa môže svet aspoň trochu normalizovať.

 

Protipól k Amerike sa vytvoril. Možno ešte nie je tak stabilný, ako by mal byť, ale orol z neho začal strácať perie. S týmto, už nedokáže robiť také manévre, ako v časoch, keď bol dobre sýtený a nemal po páde Sovietskeho bloku konkurenta. Drak s Medveďom sú už späť.

Adam Riečanský

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov