PLK
Aktuality, Ručné zbrane a výstroj,

Video: Kalašnikov predstavil novú kompaktnú pištoľ PLK – určenú pre políciu

Rusko, 9.október 2020 (AM) – Kalašnikov predstavil novú kompaktnú pištoľ PLK, z dielne konštruktéra Dmitrija Lebedeva ( PLK – v preklade – kompaktná pištoľ Lebedeva), ktorá má nahradiť služobné pištole Makarov. PLK má celkovú dĺžku 180 milimetrov a dĺžku hlavne 92 milimetrov. Pištoľ je určená pre náboje 9×19 mm Luger. Kapacita zásobníka je 14 nábojov. Hmotnosť Lebedevovej pištole je 0,71 kilogramu.


 

 

V policajných kruhoch sa dlho diskutovalo o otázke výmeny pištole Makarov. Ako poznamenal špecialista na Kalašnikov Jevgenij Spiridonov:

„PM je skutočne úžasná pištoľ, ale jej palebná sila nemusí v modernej realite stačiť.“

 

 

Požiadavky na zbrane pre políciu boli formované už dávno:
Výkonná munícia (9×19 mm), dostatočná kapacita zásobníka, ľahkosť a kompaktné rozmery. Ukázalo sa, že PLK, ktoré je, mimochodom, rovnakej veľkosti ako Makarov PM, dokonale vyhovuje týmto požiadavkám. Streľba z PLK je skutočne zábava : mäkká spúšť, pohodlný spätný ráz, pohodlné protišmykové gripy a frézovanie na závere ukazujú priateľský prístup pištole a jej dizajnéra k strelcovi.

 

 

PLK má byť novou zbraňou pre políciu. Koncom augusta oznámil generálny riaditeľ koncernu Kalašnikov Dmitrij Tarasov ukončenie štátnych testov PLK. Spustenie zbrane do hromadnej výroby je naplánované na november 2020, potom bude pištoľ Lebedev prijatá ministerstvom vnútra a ďalšími orgánmi činnými v trestnom konaní. PLK dopĺňa osvedčené Lebedevove pištole PL -14, PL-15, PL-15K.

 

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov