.
Aktuality, Bezpečnosť, História,

Starikov: Pod rúškom boja proti Covid-u došlo k umelému kolapsu svetovej ekonomiky – ďalšou etapou bude vojna

Slovensko, 16.október 2020 (AM)Epidémia koronavírusu bola použitá na umelé zníženie globálnej ekonomiky. Toto bolo urobené s cieľom zmeniť súčasný stav v globálnom meradle. Tento názor vo svojom blogu vyjadril ruský politológ a publicista Nikolaj Starikov, ktorý komentoval predpoveď MMF, že pandémia COVID-19 bude mať za následok zhoršenie životnej úrovne takmer vo všetkých krajinách sveta.


 

.

 

Túto predpoveď skôr, v prednáške na online podujatí London School of Economics, ktoré sa konalo v predvečer výročného stretnutia Medzinárodného menového fondu a Svetovej banky, oznámila generálna riaditeľka MMF Kristalina Georgieva.

„Očakávame, že globálna produkcia v strednodobom horizonte zostane výrazne nižšia ako naše predpandemické predpovede. Pre takmer všetky krajiny to bude prekážka v zlepšovaní životnej úrovne, “uviedla.

 

Nikolaj Starikov v súvislosti s týmto vyhlásením pripomenul, ako sa v roku 1929 v dôsledku umelého kolapsu svetovej ekonomiky začala „veľká hospodárska kríza“. Práve v dôsledku depresie 30. rokov dvadsiateho storočia sa podľa neho dostali k moci extrémisti a svet sa ocitol na pokraji svetovej vojny.

“Boli to dôsledné kroky na preformátovanie svetového politického a ekonomického systému,” zdôraznil Starikov.

V roku 2020 pokračoval expert, sa deje to isté – pod rúškom boja proti infekcii koronavírusu došlo k umelému kolapsu svetovej ekonomiky. Krach ekonomiky je však iba spôsobom, ako dosiahnuť cieľ, poznamenal Starikov.

“A ciele sú rovnaké – zmena súčasného stavu v globálnom meradle,” vysvetlil.

Ďalšou etapou bude podľa Starikova vojna, ktorá je vždy obsiahnutá v plánoch „týchto pánov“.

 

Starikov: Roosevelt vtipne o Stalinovi o jeho spore s Churchillom

 

Nikolaj Starikov, už skôr komentoval udalosti okolo Ruska v éteri rozhlasovej stanice „Komsomolskaja pravda“, keď uviedol, že vonkajšie sily sa snažia použiť dusivú taktiku „anakondového stisku“ proti Ruskej krajine.

“Jednu za druhou podpálili mladé krajiny, ktoré sa formovali okolo Ruska po rozpade Sovietskeho zväzu. A to sa deje s cieľom vylúčiť konkurentov z veľkej medzinárodnej politiky – Euroázijskej hospodárskej únie (EAEU) a Organizácie Zmluvy o kolektívnej bezpečnosti (CSTO), ktorých vznik v pravý čas iniciovala naša krajina.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov