.
Aktuality, Bezpečnosť,

Sýria : Ďalšia ilegálna americká základňa vo výstavbe

 


Sýria, 20. október 2020 (AM, Réseau international) – Americké sily začínajú budovať novú základňu na sýrskom území. Americké sily pokračujú v rozširovaní svojej ilegálnej vojenskej prítomnosti v Sýrii tým, že začali budovať novú vojenskú základňu neďaleko mesta Al-Baghouz, na východe krajiny Deir Ezzor, oproti pozíciám sýrskej armády na západný breh Eufratu.

Miestny zdroj uviedol, že americké sily začali pripravovať pristávaciu dráhu na dodávku základného vybavenia a nasadili tiež niekoľko milicionárov sýrskych =demokratických síl= (ktoré podporujú amerických zločincov) v blízkosti vznikajúcej základne, aby ju chránili počas výstavby ďalšej americkej ilegálnej základne.

Nová základňa je štvrtá svojho druhu v oblasti (guvernát) Deir Ezzor a deviata pre americké sily vo východnej Sýrii. Americké sily sú sústredené na ďalších 3 základniach v okolí Deir Ezzor hlavne okolo ropných a plynových polí. Jedna základňa sa nachádza v blízkosti ropného poľa Al-Omar, druhá v blízkosti ropného poľa Koniko a tretia v oblasti Jazirat, v blízkosti administratívnych hraníc Deir Ezzor s gubernátiou Rakka.

Je potrebné poznamenať, že nelegálna vojenská prítomnosť USA v Sýrii je primárne zameraná na kradnutie sýrskeho podzemného bohatstva, zatiaľ čo americká administratíva tvrdí, že udržala svoje sily v Sýrii na boj proti Daeš.

Adam Riečanský

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov