Riaditeľ zahraničnej rozviedky Sergej Naryškin a prezident Vladimir Putin
Aktuality, Bezpečnosť,

Šéf ruskej rozviedky – Naryškin: USA pripravujú „farebnú“ revolúciu po prezidentských voľbách v Moldavsku

MOSKVA 21. októbra (AM) – Riaditeľ ruskej zahraničnej spravodajskej služby (SVR) – Sergej Naryškin uviedol, že USA v prípade víťazstva Igora Dodona v prezidentských voľbách v Moldavsku pripravujú v krajine „farebnú“ revolúciu. Text jeho utorňajšieho vyhlásenia distribuovalo tlačové oddelenie SVR.


„Teraz jasne vidíme, že Američania pripravujú„ revolučný “scenár (po udalostiach v Bielorusku a Kirgizsku) aj pre Moldavsko, ktoré si v novembri zvolí prezidenta,“ uviedol. Podľa Naryškina nie sú USA spokojné so súčasnou hlavou štátu, ktorá udržiava konštruktívne vzťahy s krajinami SNŠ vrátane Ruskej federácie.

„Hodnotiac šance I. Dodona na víťazstvo ako výraznejšie,” poznamenal Naryškin. „Americké ministerstvo zahraničia nariadilo svojmu veľvyslanectvu v Kišiňove, aby vopred vytvorilo opozíciu na organizovanie masových protestov v prípade jeho opätovného zvolenia s požiadavkou na anulovanie výsledkov hlasovania.” Podľa neho médiá a mimovládne organizácie pridružené k Američanom už „hádžu“ do informačného priestoru falošné informácie o plánoch úradov uchýliť sa k falšovaniu volieb.

 

Riaditeľ zahraničnej rozviedky Sergej Naryškin

 

Zdôraznil, že predstaviteľov moldavskej bezpečnosti diplomati z amerického veľvyslanectva presviedčajú, aby nezasahovali do možných pouličných protestov a okamžite prešli na „ľudovú stranu“. Šéf SVR tiež oznámil, že existujú informácie o príprave cesty skupiny amerických špecialistov na „farebné revolúcie“ do Moldavska „s jasnými úlohami“ .

Zdôraznil, že Washington po obvode ruských hraníc naďalej bez okolkov zasahuje do vnútorných záležitostí štátov priateľských k Moskve. Zároveň dodal, že v Bielorusku a Kirgizsku sa vyskytujú hrubé pokusy ovplyvniť povolebnú situáciu.

“S poľutovaním konštatujeme, že USA, ktoré tak hlasno vyhlasujú neprijateľnosť akýchkoľvek vonkajších zásahov do volebného boja v Amerike, rýchlo zabudnú na tento postulát, pokiaľ ide o potrebu zabezpečiť oportunistické záujmy Washingtonu v zahraničí. V takom prípade pojem “suverenita cudzej krajiny” pre USA očividne ustupuje do úzadia. AMERICA FIRST! Amerika predovšetkým, “- uviedol Naryškin.

 

Riaditeľ Zahraničnej spravodajskej služby (SVR) Sergej Naryškin má dlhoročné pracovné vzťahy s ruským prezidentom Vladimirom Putinom. Pred pár rokmi sa v médiách vyjadril o prvom stretnutí s budúcim ruským prezidentom Vladimirom Putinom v roku 1980, keď prišiel slúžiť do leningradského oddelenia KGB ZSSR.

 

„V roku 1980 som sa vrátil do Leningradu a okamžite ma pridelili na prácu v spravodajskej jednotke leningradského riaditeľstva. Tam už pracoval Vladimir Vladimirovič. Takto sme sa spoznali, “uviedol Naryškin v relácii„ Osobnosti  “na televíznom kanáli Rusko 1.

“Študovali sme spolu na súčasnej Akadémii zahraničných spravodajských služieb. Tam sme jeden rok študovali súčasne, “uviedol vedúci SVR. Uviedol tiež, že vtedy dostal funkčný pseudonym Naumov, zatiaľ čo Putin obdržal pseudonym Platov.

 

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov