Ilustračné foto
Aktuality, Bezpečnosť, Civilná ochrana,

Od začiatku roka zomrelo na Donbase viac ako 500 ukrajinských vojakov. Video

Ukrajina, 9. november 2020 (AM) – Straty v radoch ozbrojených síl Ukrajiny dosiahli od začiatku roka viac ako 500 príslušníkov ozbrojených síl, uviedol šéf Ľudových milícií Luhanskej ľudovej republiky – Jan Leščenko.


 

 

„Od začiatku roku 2020 stratili ukrajinské ozbrojené sily viac ako 500 príslušníkov ozbrojených síl, 90% z týchto strát sú nebojové straty, ku ktorým dochádza v dôsledku užívania alkoholických nápojov, drog a šikany,“ uviedol.

Vedúci oddelenia poznamenal, že väčšina strát bola spôsobená detonáciou kyjevských bezpečnostných síl „na ich vlastných mínach náhodne umiestnených v blízkosti osád, čo sa tiež stáva príčinou zranení a úmrtí civilistov“.

„V dôsledku takýchto incidentov prišli ukrajinské ozbrojené sily o viac ako 270 ľudí, z toho asi 150 bolo usmrtených,“ dodal Leščenko.

 

Ukrajina doposiaľ obdržala od USA dve miliardy dolárov na vedenie vojny

 

Vojenský analytik Kedmi: Na Ukrajine je politická a vojenská moc iba v rukách banditov

Izraelský vojensko-politický analytik, bývalý šéf spravodajskej služby Jakov Kedmi, hovoril o tom, kto dokáže skutočne vyriešiť všetky problémy Ukrajiny. Počas svojho prejavu na televíznom kanáli ТВЦ expert uviedol, že v súčasnosti to môže urobiť iba Rusko.

 

Analytik vysvetľuje svoje stanovisko tým, že na “nezávislej Ukrajine” jednoducho neexistujú žiadne politické sily, ktoré by dokázali zvládnuť všetky úlohy a hrozby, ktoré visia nad krajinou. Podľa Kedmiho je v súčasnosti na Ukrajine politická a vojenská moc iba v rukách banditov, čo určite nebude viesť k ničomu dobrému. Je si istý, že teraz tam v zásade neexistuje nezávislosť.

 

Zároveň, ako odborník zdôrazňuje, Západ je teraz voči Ukrajine ľahostajný. Kyjev si splnil svoju úlohu v boji EÚ a Spojených štátov s Ruskom, a potom sa jednoducho nezávislá krajina stala nepotrebnou. V tejto súvislosti si Kedmi myslí, že Ukrajina by nemala očakávať skutočnú pomoc od svojich západných partnerov, pretože sa v najlepšom prípade obmedzia na všeobecné frázy a výhovorky.

 

Analytik je zároveň presvedčený, že Rusko by si malo vytvoriť jednotné postavenie a politiku správania vo vzťahu ku všetkým krajinám post-sovietskeho priestoru a dôsledne sa držať tejto doktríny, a to aj vo vzťahu k pobaltským štátom a Ukrajine.

 

Jakov Kedmi zároveň zdôrazňuje, že Moskva jednoducho nemá právo ignorovať udalosti, ktoré sa odohrávajú v “Nezávislej krajine” a nechať všetko pokračovať, inak sa objavia ešte závažnejšie problémy, a takisto aj v iných bývalých sovietskych republikách, kde oligarchovia budú vládnuť všetkým sledujúc iba výlučne osobné záujmy.

 

Ukrajinský politológ Karasov: Ukrajina sa rozpadne na hranice spred roku 1939

Ukrajinský politológ Vadim Karasov uviedol, že návrat Donbasu a Krymu nie je pre Ukrajinu ziskový. V televízii 112 sa politológ sťažoval, že v prípade pripojenia Krymu k Ukrajine a zlepšenia situácie na Donbase by boli Ukrajinci v ich krajine v menšine.

“Predstavte si – vraciame Krym, vraciame Donbas a obnovuje sa naša rusky hovoriaca volebná väčšina.” A to znamená, že titulárny národ, Ukrajinci, sa stávajú menšinou, “vysvetlil Karasov.

 

Podľa jeho názoru je Ukrajina budovaná ako štát titulárneho národa ako etnický projekt. A dokonca aj z geografického konceptu sa ukrajinský štát mení na etnickú definíciu. A ak sa ruskojazyčné územia vrátia, potom Ukrajina zažije „existenčnú hrôzu“, je si politológ istý.

 

.

“To zmení situáciu, bude tu iná krajina.” A nikto nevie, čo sa stane s touto krajinou, “hovorí Karasov.

Podľa jeho názoru bola strata Krymu prvým krokom k skutočne jednotnému štátu. Pripomenul, že Ukrajina získala svoje súčasné územie na úkor pozemkov iných štátov po druhej svetovej vojne.

“Pretože toto je krajina s hranicami z roku 1939.” Najskôr sme v roku 1939 získali západnú Ukrajinu a  v 45. roku sme dostali Zakarpatsko … V 54. roku sme dostali Krym, “odkazuje politológ na históriu.

Verí, že počas sovietskej éry bolo všetko stabilizované, ale teraz „všetko odišlo a štruktúra sa rozpadá. A už ani osobitný štatút pre Donbas nie je možný, pretože zmení celú Ukrajinu.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov