Vojenské letisko Baltimor Voronež
Aktuality, Bezpečnosť,

Ruský vojak na letisku vo Voroneži zastrelil troch kolegov – neskôr bol zadržaný

Rusko, 10. november 2020 (AM) – Na území vojenského letiska Baltimor v ruskej Voroneži vojak zabil troch kolegov, jedného ľahko zranil. Informácie už potvrdili úrady Voronežskej oblasti. Samotný strelec bol popoludní zadržaný.


“Áno, tieto fakty máme k dispozícii. Teraz zisťujeme podrobnosti, je tam niekoľko mŕtvych, “uviedli ruským médiám v tlačovej službe krajského úradu.

 

Ako médiám uviedol zdroj z bezpečnostných zložiek regiónu, strieľajúci vojak sa zabarikádoval na území vojenského letiska a neskôr utiekol. Podľa dostupných informácií vojak na svojich kolegov zaútočil sekerou, potom jednému z nich zobral pištoľ a začal strieľať.

“Vojak začal strieľať, strieľal z pištole, ktorú zobral dôstojníkovi. Zabil troch ľudí. Teraz sa zabarikádoval na území letiska, “uviedol zdroj.

 

Za možného vraha je označovaný 20ročný Anton Makarov. Ten najskôr sekerou zabil generála Sergeja Jermolajeva a vzal si jeho pištoľ. Následne dvoch kolegov zastrelil a jedného ľahko zranil. Neskôr zástupcovia ministerstva uviedli, že útočiaci vojak utiekol. V tlačovej správe Západného vojenského okruhu sa uvádza, že vojak zaútočil na vojenských pracovníkov, ktorí prišli na previerku vykonávania služby. Do pátrania po strelcovi sa zapojila Ruská garda. Navyše bol aktivovaný plán Zadržanie.

 

Zástupcovia Západného vojenského okruhu po 15. hodine (13:00 SEČ) uviedli, že podozrivý bol zadržaný. Vojenské letisko Baltimor patrí k Vojensko-vzdušnej akadémii profesora Žukovského a Gagarina. Od roku 2012 tam prebiehajú opravy. Ako predtým uvádzal veliteľ akadémie Gennadij Zibrov, Baltimor má byť sprevádzkovaný na konci tohto roka.

 

Američania zostali v úžase po tom, ako na ceste pri Voroneži stretli ruský stíhací bombardér Su-34

 

Ruský vojak na Ďalekom východe zastrelil osem svojich kolegov

V minulom októbri v meste Čita v Zabajkalskom kraji došlo k tragédii, jeden z vojakov začal strieľať po ďalších príslušníkoch ozbrojených síl. Osem ľudí zabil a ďalších dvoch zranil. Incident potvrdilo ruské ministerstvo obrany. Páchateľ bol zadržaný. Na ministerstve vyhlásili, že príčinou mohlo byť nervové zrútenie spôsobené osobnými problémami, ktoré nesúvisia s vojenskou službou. K podobným incidentom v Rusku dochádza pomerne často. Avšak oficiálna štatistika útokov príslušníkov ozbrojených síl v Rusku neexistuje.

 

Pred tromi rokmi napríklad vojak počas armádneho cvičenia na Ďalekom východe zastrelil troch svojich kolegov a ďalších dvoch zranil. V rovnakom roku príslušník ruskej gardy v Čečensku zastrelil štyri svojich kolegov.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov