.
Aktuality, Bezpečnosť,

Putin: Rusko sa nemieni zapojiť do vyčerpávajúcich pretekov v zbrojení

Rusko, 11. november 2020 (AM) – Kremeľ ohlásil tradičnú sériu stretnutí o obrane Ruskej federácie s Vladimírom Putinom v Soči. Rusko sa nemusí zapojiť do pretekov v zbrojení, krajina sa do toho nechystá, uviedol na stretnutí k otázkam obrany ruský prezident Vladimir Putin.


„S využitím intelektuálneho potenciálu, našich vedeckých škôl, základov, potrebnej infraštruktúry sa nemienime zapojiť, nedovolíme, aby sme boli vtiahnutí do vyčerpávajúcich pretekov v zbrojení. Neurobíme to, “zdôraznila hlava štátu.

 

Putin sa už niekoľko rokov v Soči pravidelne zúčastňuje stretnutí o vývoji vojensko-priemyselného komplexu. Diskutujú o rozvoji ozbrojených síl, podnikoch obranného priemyslu, vykonávaní príkazov obrany štátu a zásobovaní ozbrojených síl najnovšou technológiou. Stretnutia sa zúčastňujú vedúci priemyselných podnikov, zástupcovia ministerstva obrany a ďalších ministerstiev a rezortov.

 

Úradníci ignorovali dve tretiny Putinových príkazov

Veľmi zaujímavé údaje prišli na oddelenie vládnej kontroly po rozsiahlom audite zameranom na plnenie  prezidentových  príkazov. Ukázalo sa, že dve tretiny Putinových príkazov boli z rôznych dôvodov ignorované.

 

Ministerstvo uvádza presné čísla: Bolo skontrolovaných 2 836 objednávok, z toho iba 36% bolo vykonaných, teda zhruba 1 020. Na prekvapenie médií sa ukázalo, že lídrom bolo ministerstvo financií: rezort sa rozhodol „odložiť“ 196 z 272 úloh. Na druhom mieste sa umiestnilo Ministerstvo hospodárskeho rozvoja a obchodu – nebolo tam splnených 196 z 273 objednávok. Bolo by logické „zamerať sa“ na jednotlivých úradníkov – každý si pamätá porekadlo o dobrom cárovi a zlom bojarovi – jeho podriadenom. Štatistiky hovoria o ich úplnom zlyhaní

– Tatiana Golikova  „odflákla “ 349 zo 600 prezidentských príkazov;

– Jurij Borisov  (Mišustinov zástupca) po lehote platnosti 325 zo 491 prezidentských úloh.

Zaujímavá je reakcia oddelení: veľa z nich uviedlo, že „všetko ide podľa plánu“, termíny sa len mierne posunuli.

„Podmienky objednávok sa predlžujú pri zmene technologických podmienok, navrhuje sa výrazné rozšírenie okruhu ľudí, ktorí by pri realizácii úlohy mohli získať ďalšie príležitosti, alebo sa ďalej rozvíjajú práce na pôvodnej objednávke,“ píšu z ministerstva práce. Bude prezident s takýmito odpoveďami spokojný?

 

Putin vysvetlil, ako sa stať vodcom v 21. storočí

Podľa ruského prezidenta je potrebné vytvoriť lepšie príležitosti na sebarealizáciu človeka. Ruský vodca Vladimir Putin uviedol, že pre vedenie v 21. storočí je potrebné vytvoriť príležitosti na rozvitie prírodného daru každého človeka.

“Aby sme mohli byť lídrom v búrlivom a náročnom storočí, je potrebné vytvoriť najlepšie príležitosti pre sebarealizáciu človeka, odhaliť talent, ktorý je v každom človeku,” zdôraznil Putin počas finále všeruskej súťaže “Veľká zmena”.

Ruský prezident Vladimir Putin predtým odpovedal na otázku o svojom znovuzvolení na post ruského prezidenta s tým, že chápe, že jeho funkčné obdobie sa skončí. Politikovi počas Valdajského diskusného fóra pripomenuli jeho vlastné slová, že rozhodnutie nominovať sa za prezidenta po roku 2024 by bolo zárukou proti intrigám a hľadaniu možného nástupcu.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov