Ilustračné foto
Aktuality, Bezpečnosť,

Ruská poslankyňa o správe českej rozviedky: Západ aktívne využíva obraz Ruska ako nepriateľa

Rusko, 14. november 2020 (AM) – Aby riešil vlastné problémy, kolektívne Západ aktívne využíva obraz Ruska ako nepriateľa, a dokonca aj zdravo uvažujúc politici a verejní činitelia poslušne opakujú mantry o “toxickom” Rusku, povedala v rozhovore pre Sputnik členka výboru pre medzinárodné záležitosti Štátnej dumy Jelena Paninová, keď komentovala správu českej rozviedky.


 

Vo svojej výročnej správe za rok 2019 česká rozviedka vyhlásila , že svet stojí pred hrozbou novej svetovej vojny. Podľa názoru analytikov je v súčasnej dobe globálny konflikt “v prvom štádiu”. Okrem toho sa formuje svetonázor tých, čo budú môcť a chcú sa ho aktívne zúčastniť, a postupne sa určujú technologické nástroje, ktorých pomocou by bolo možné ho riadiť.

 

 

Ilustračné foto

Ako možnú príčinu konfliktu autori správy uvádzajú súperenie medzi USA, Ruskom a Čínou. Politička upozornila na to, že správa odráža situáciu v roku 2019, a od tej doby sa situácia len zhoršila.

“Aby riešil svoje vnútorné problémy, využíva kolektívne Západ aktívne obraz nepriateľa, za ktorého bolo zvolené Rusko. V posledných rokoch prebiehajú protiruské provokácie nepretržite a absurdné obvinenia sa rýchlo striedajú, “podotkla Paninová.

 

.

 

Poslankyňa zdôraznila, že pocity strachu a nenávisti voči Rusku sa pestujú nielen v dušiach obyčajných ľudí – “akumulujú sa tiež vo vedomí úradníkov, vojakov a osôb, ktoré prijímajú politické rozhodnutia”, čo podľa názoru poslankyne prebieha neustále. Paninová pripomenula námet známeho filmu Stanleyho Kubricka Dr. Divnoláska alebo Ako som sa naučil nerobiť si starosti a mať rád bombu, v ktorom americký generál zahajuje jadrový útok na ZSSR, bez toho aby o tom informoval prezidenta USA.

 

“Rozdiel medzi 60. rokmi a dneškom spočíva len v tom, že v 20. storočí sa snažili pokrokoví ľudia na Západe čeliť stupňovaniu nenávisti. A dnes dokonca aj tí zdravo uvažujúc politici, verejní a kultúrny činitelia sa neodvážia vystúpiť proti generálnej línii a poslušne opakujú mantry o toxickom Rusku, “konštatovala Paninová.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov