.
Aktuality, Letectvo,

Vrtuľníky Bell 407 GXi kraľujú v hornatom Švajčiarsku

Vďaka svojim dynamickým schopnostiam si vrtuľník Bell 407 získal reputáciu spoľahlivého a všestranného stroja, ktorý vo Švajčiarsku výrazne zjednodušuje prístup do malebnej hornatej krajiny, a ohromuje ako miestnych obyvateľov, tak nadšených zákazníkov z celého sveta svojimi letovými schopnosťami. V alpskej krajine lieta celý rad strojov Bell, ktoré plnia najrôznejšie úlohy, no Bell 407GXi na seba upútal veľkú pozornosť operátorov aj zákazníkov.


 

Vrtuľník je vhodným dopravným prostriedkom do horského terénu a napomáha tiež obmedzovať osobný kontakt, čo je kľúčové v súčasnej pandemickej situácii. Navyše ponúka pasažierom z kabíny ohromujúce výhľady na okolitú krajinu.

 

.

 

„Prevádzkujeme päť strojov Bell 505 a jeden Bell 407GXP, ktoré prinášajú našim zákazníkom neuveriteľné zážitky z hornatej krajiny. Radi tieto stroje testujeme vo vysokých nadmorských výškach i v horúcich letných podmienkach,“ hovorí Daniel Borer, CEO a vlastník spoločnosti Centaurium Aviation, v súvislosti so strojom Bell 407 GXi.

„Ich výkon je naozaj výnimočný! Tešíme sa na to, keď našu flotilu rozšírime o tri nové vrtuľníky Bell 407 GXi. Je to výborná príležitosť, ako plne využiť túto všestrannú a efektívnu platformu,“ dodáva.

 

V Európe je značka Bell tradične kladne hodnotená za výbornú zákaznícku podporu

„Využitím systému Bell CAP sa výrazne zjednodušuje manažment údržby, uľahčí to kalkuláciu nákladov a pomôže nám lepšie predvídať výdavky na údržbu,“ vysvetľuje Borer.
Borer si stroj chváli a hovorí, že podporné služby Bellu dosahujú vysoké švajčiarske štandardy: „O Švajčiarsku sa po celom svete vie, že je centrom výroby luxusných a vysokokvalitných hodiniek. Švajčiarski zákazníci, ktorí si vrtuľníky obstarávajú, od svojich strojov očakávajú rovnaký štandard kvality. Bell 407 GXi tieto štandardy prekonáva.“

 

Bell okrem centrály vo Fort Worth v americkom Texase pôsobí aj ako dcérska spoločnosť Textron Inc. v ďalších strategických lokalitách po celom svete. Textron Inc. je medzinárodnou spoločnosťou, ktorá využíva svoju globálnu sieť leteckého, vojenského, priemyslového a finančného obchodu a je známa po celom svete svojimi silnými značkami – napr. Bell, Cessna, Beechcraft, Hawker, Jacobsen, Kautex, Lycoming, E-Z-GO, Arctic Cat, Textron Systems a TRU Simulation + Training.

Karol Jerguš

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov