snímka archív V. Jancuru. Uverejnené v pravda.sk 20. 5. 2012
Aktuality, Bezpečnosť, História,

Prečo Poľsko neodpovedá na otázky o ukrajinských SS?

Poľsko, 23. november 2020 (AM) – Vyšetrovací výbor RF v rámci vyšetrovania o zločinoch, ktoré spáchali počas 2. sv. vojny Ukrajinci z divízie Waffen SS Halič (Galizien), poslal Poľsku požiadavku o právnej pomoci, na ktorú však nedostal odpoveď. Na medzinárodnom fóre „Poučenia Norimbergu“ (voľný preklad) o tom informoval podpredseda Vyšetrovacieho výboru RF Alexandr Fjodorov.


 

Politológ Starikov: Skutočná superzbraň tretej ríše bol pervitín

 

„Poznáte divíziu SS Halič. Koľko zločinov spáchali tí, ktorí boli v jej službe, a boli to Ukrajinci. Teraz sme poslali do Poľska prosbu aby nám poskytlo medzinárodnú právnu pomoc pri vyšetrení radu zločinov, ktoré spáchali tí, ktorí v nej slúžili. Pričom poslali sme nielen otázky, ktoré súvisia s páchaním zločinov na území Sovietskeho zväzu, lenže touto divíziou bol zničený aj celý rad poľských dedín, civilných obyvateľov týchto dedín.

 

Kaliningrad je náš! V Poľsku vyzvali na pripojenie Kaliningradskej oblasti

 

Zdalo by sa, že na takúto otázku treba odpovedať, veď táto genocída bola spáchaná proti vášmu obyvateľstvu v rokoch Veľkej vlasteneckej vojny… Od tých čias (od zaslania listu – pozn. red.) prešlo už veľa času, lenže, žiaľ, odpoveď poľskej strany sme doposiaľ nedostali,“ povedal Fjodorov.
Vladimír Mikunda

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov