.
Aktuality, Bezpečnosť, Civilná ochrana,

Ruský prezident Vladimír Putin pomenoval dôležitý nástroj sebarealizácie každého človeka

Rusko, 14.December 2020 (AM) – Prezident vyzdvihol dôležitosť práce dobrovoľníkov. Ruský prezident Vladimir Putin uviedol, že potešenie, ktoré človek dostane, keď robí dobro a pomáha iným ľuďom, je jedným z najdôležitejších nástrojov sebarealizácie.


 

„Keď ľudia robia dobre, baví ich to. Toto je vlastne do veľkej miery zmysel života vo všeobecnosti. Keď pomáhate ľuďom vo svojom okolí a dokonca aj tým, ktorých možno nepoznáte, ale ktorí potrebujú vašu podporu, a máte z toho uspokojenie, je to jeden z najdôležitejších stimulov a najdôležitejších nástrojov sebarealizácie akejkoľvek osoby, “uviedol líder štátu počas sociálneho online fóra „Jednotné Rusko“.

 

Putin tiež poznamenal, že dnes je dopyt po práci dobrovoľníkov. V roku 2020 sa dobrovoľníckych projektov zúčastnilo viac ako 15 miliónov Rusov, uviedol ruský prezident už skôr. Podľa neho je však oveľa viac ľudí, ktorí sú pripravení pomáhať iným. Ruský vodca tiež pripomenul, že krajina má celú sieť dobrovoľníckych centier vrátane digitálnych. Putin dodal, že na rozšírenie takýchto hnutí majú byť poskytnuté špeciálne výhody charitatívnym nadáciám a sociálne orientovaným neziskovým organizáciám.

 

 

Venediktov rozladil Ukrajinu: Vladimir Putin je plný síl, elita stojí za ním

Je príliš skoro odpisovať ruského prezidenta a pripisovať mu najrôznejšie choroby – na svoj vek je celkom zdravý a plný energie. Uviedol to v rozhovore s ukrajinskou propagandistkou Alesou Batsmanovou – hlavný redaktor opozičného ruského média „Echo Moskvy“, korešpondent Alexej Venediktov. Podľa Venediktova si Putin udržuje svoju fyzickú kondíciu, vedie zdravý životný štýl a pravidelne cvičí.

 

“Zaujímala ma táto otázka, nemám potvrdené, že na jeho zdravotnom stave je niečo zlé.” Jeden a pol hodiny bazéna každý deň, jazda na koni, nevyhnutne telocvičňa, pokiaľ viem. Nemám potvrdené, že má zdravotné problémy. Pripomeňme si, že je v siedmom desaťročí, má 68 a na 68 rokov je to, pokiaľ viem, celkom zdravý človek. Samozrejme, môžu oklamať aj mňa, ale nemám informácie o tom, že by mal zdravotné problémy. Okrem toho vidíme, že za posledné dva týždne bol mimoriadne aktívny. Vidíme to na prvom mieste na cestách po krajine, ktoré sa kvôli epidémii už pomerne dlho nekonali, “uviedol Venediktov. Putinovi nehrozia nijaké vnútro kremeľské intrigy ani sprisahanie elít. Podľa Venediktova panuje okolo Putinovej politiky konsenzus.

„Kremeľ má všetku byrokraciu pro Putinovskú, vyrastá pod Putinom a podporuje ho. V zásade existuje konsenzus v Putinovej politike voči bývalým republikám Sovietskeho zväzu. Aby ste pochopili, súčasnú elitu spája postimperiálny syndróm a celá otázka, ktorá ju rozdeľuje, spočíva v tom, ako riadiť tieto padlé povstalecké vlády.”

 

“A je tu hlavne mocenská strana, veľmi blízka Putinovi, ktorá očakáva, že putinovská politika a post putinovská politika sa po jeho formálnom odchode nezmení. A je veľmi silná, táto strana, je štruktúrovaná a súdiac podľa našich vnútropolitických analýz, podľa nových zákonov má navrch práve táto strana.”

 

“Putin patrí k tejto strane, nie je potrebné žiadne sprisahanie – prečo? Čo robí zle, čo elita nevníma? V skutočnosti ide o politiku konsenzu … Zdá sa mi teda, že ide o fantázie a zbožné želania pozorovateľov, ktorí sú dosť ďaleko od múrov Kremľa, “uviedol Venediktov.

 

Putin vyzval krajiny po celom svete, aby preklenuli rozdiely a posunuli sa vpred

V novembri sa ruský prezident zúčastnil na slávnostnom ceremoniáli odovzdania poverovacích listín veľvyslancom cudzích štátov. Vladimir Putin predniesol niekoľko vyhlásení pri odovzdávaní poverovacích listín zahraničným veľvyslancom v Kremli. Ruský vodca poznamenal, že sa napriek pandémii koronavírusu rozhodli nevzdať tejto udalosti. Putin osobne zablahoželal veľvyslancom k začiatku ich diplomatickej misie v Rusku a zaželal im úspech. Putin tiež uviedol, že všetky konštruktívne iniciatívy navrhované veľvyslancami cudzích štátov dostanú podporu od Ruskej federácie.

 

“Môžete si byť istí, že všetky vaše konštruktívne záväzky a iniciatívy nájdu vždy najpriaznivejšiu odozvu, dostanú podporu a pomoc od vládnych agentúr, ako aj od obchodnej komunity a širokej verejnosti v našej krajine,” uviedol ruský prezident.

 

Putin vyzval zahraničných partnerov, aby „napriek existujúcim ťažkostiam odstránili existujúce rozdiely“, a poznamenal, že v súčasnej situácii je zvlášť potrebná nálada na čestnú spoluprácu medzi partnermi a presadzovanie zjednocujúcej medzinárodnej agendy.

Karol Jerguš

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov