Verzia TS 2 Racing Green je vybavená zelenými eloxovanými duralovými plochými úchytmi a
zelenými eloxovanými zásobníkmi
Aktuality, Ručné zbrane a výstroj,

Česká zbrojovka: Nová generácia športových pištolí CZ TS 2

Česko, 29. december 2020 (AM) – Český výrobca oficiálne predstavuje CZ TS 2, najnovšiu verziu svojej série pištolí, optimalizovanú pre konkurenciu v štandardnej divízii IPSC. V súčasnosti sú k dispozícii tri verzie s rôznymi úchopmi a farbami rámu, ako aj s ďalšími funkciami.


 

Pištoľ CZ TS 2 je najnovšou generáciou športových pištolí CZ. Prvou generáciou bol jednočinný model CZ 75 Tactical Sports (CZ 75 TS – áno, to znamená TS), ktorý debutoval pred pätnástimi rokmi v roku 2005 a ktorý zase vychádzal z predchádzajúcich športových CZ 75. Štandard IPSC pištoľ z druhej polovice 90. rokov. V roku 2015 sa objavila vylepšená variácia tohto modelu – CZ 75 TS Orange. Potom tiež vydali CZ Shadow 2, novú zbraň, ktorá spojila rozsiahle skúsenosti streleckého tímu CZ s najnovšími v oblasti dizajnu a výroby. A teraz tu máme CZ TS 2.

 

Na Štedrý deň uviedla spoločnosť CZ na trh svoju novú TS 2 9mm pištoľ. Model CZ TS 2 je samozrejme opäť vybavený jednočinným spúšťovým mechanizmom. Športovo tvarovaná spúšť má nízky odpor, krátky chod a minimálny reset – ktorý veľmi ocenia pokročilejší strelci.

 

Pištoľ dostala nový rám, ktorý je vyrábaný pomocou robotických obrábacích centier. Tieto pokročilé technológie umožňujú veľmi presnú výrobu a zvyšujú presnosť a životnosť zbrane. Keď už sa chystal nový rám, konštruktéri v spolupráci so strelcami prišli s vizuálne nepríliš viditeľnými, ale na prvý úchop čitateľnými zásahmi do jeho geometrie. V spojení s novo designovaným záverom opatreným dvoma dvojicami masívnych napínacích drážok to prispieva k ľahšiemu, rýchlejšiemu a spoľahlivejšiemu ovládaniu – a v konečnom výsledku k ľahšiemu, rýchlejšiemu a spoľahlivejšiemu zasahovaniu cieľa.

 

.

 

Vylepšená ergonómia a premyslene rozložená hmota zbrane majú za výsledok, že sa pištoľ aj pri veľmi rýchlej streľbe chová veľmi kultivovane, zdvih hlavne je minimálny a návrat do zámernej pohotový a prirodzený. Ak ste v tomto smere boli spokojní s pôvodným TS, z CZ TS 2 budete vyslovene nadšení – rovnakú úlohu dokážete odstrieľať rýchlejšie a presnejšie.

 

Verzia Bronze Deep je prezentovaná ako „majstrovské dielo športového štýlu pre súťaž v divízii IPSC Standard Division“: jedná sa o ručne montovaný a zladený model s lunetou Bronze Cerakote a leštenou hlavňou. Jeho ploché duralové úchytky a základňa zásobníka sú čierne eloxované. Pištoľ sa dodáva štandardne s čapom namiesto skrutky a je vybavená nastaviteľným kovovým zameriavačom, nastaviteľnou ľavou opierkou pre palec, nastaviteľnou čiernou eloxovanou spúšťou zásobníka a predĺženou manuálnou poistkou na ľavej strane.

 

Rukoväť má na prednej a zadnej stene nový, podstatne výraznejšie checkering pre istý úchop bez ohľadu na to, či máte ruku spotenú alebo napríklad ušpinenú od blata. Ohľadom zdrsnenia úchopových plôch nových pištolí CZ sa vedú debaty, niektoré checkeringy sa používateľom zdajú až moc ostré; ale u nového téeska sa zdá, že sa podarilo dosiahnuť kompromis ideálny snáď pre všetkých.

 

.

 

Za veľmi vydarené sa dajú považovať nová mechanické mieridlá, ktoré tvoria muška zvýraznená 1mm červeným svetlovodným vláknom a pomerne vysoký, dozadu pretiahnutý kovový cieľnik. Kohút má tvar zvyčajný u nových športových špeciálov CZ, so šikmo nahor orientovanou hmatníkovou plochou a veľkým odľahčovacím otvorom. Nová generácia TS má vysoko odolnú povrchovú úpravu, ktorá zbraň chráni proti poveternostnými vplyvmi, ľudským potom a poškriabaním.

 

Kapacita zásobníka (20 nábojov) a dĺžka hlavne (5,27 palca / 134 mm) sú pre všetky verzie rovnaké – CZ už očakáva, že v blízkej budúcnosti môžete počítať s vydaním ďalších modelov CZ TS 2. Séria TS 2 má kaliber 9 mm, ale čoskoro bude k dispozícii kaliber ,40 S&W. Zbraň je dodávaná v plastovom kufri väčšom než štandardné balenie pištolí CZ, súčasťou príslušenstva sú tri zásobníky. Pre základný model aj pre rad CZ TS 2 všeobecne platí, že používateľ má veľké možnosti ladenia a kustomizácie vďaka bohatej ponuke príslušenstva a doplnkov.

Karol Jerguš

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov