Havarovaná F-22
Aktuality, Letectvo,

Stíhačka F-22 havarovala počas pristávania na americkej základni. Pilot vyviazol živý

U stíhacieho lietadla piatej generácie F-22 Raptor amerického letectva došlo počas letu k núdzovej situácii. V dôsledku kritickej situácie stíhačka pristála prednou časťou časťou opretou o pristávaciu dráhu. Informáciu uviedol portál The Drive s odkazom na materiály zverejnené na Facebooku.


 

Na stránke amerického portálu sa uvádza, že k incidentu došlo 15. marca na leteckej základni Eglin na Floride. Pilot, ktorý riadil stíhačku, bol prevezený do nemocnice na nevyhnutné vyšetrenie. Informácie o jeho zdravotnom stave nie sú k dispozícii. Podľa údajov tlačovej správy 96. testovacej letky hlavnej jednotky na základni v Englin prebieha vyšetrovanie presných príčin nehody.

“U stíhačky F-22 došlo počas letu k núdzovej situácii,” stojí v tlačovej správe 96. testovacieho krídla, ktorú zverejnila Northwest Florida Daily News. “Lietadlo bezpečné pristálo. Na palube bola jedna osoba. Hasičské jednotky okamžite zareagovali a pilot bol prevezený na vyšetrenie do nemocnice, “uvádza sa ďalej.

 

Na neoficiálnej facebookovej stránke Air Foce AMN / SNCO bola zverejnená snímka, ktorá zaznamenáva stíhačku s otvoreným kokpitom, ktorá sa opiera prednou časťou o pristávaciu dráhu, a sprevádzajú ju hasičské vozidlá.

 

 

The Drive uvádza, že k podobnej nehode stíhačky F-22, spojenej s nešpecifikovanou závadou podvozku, došlo asi pred dvoma mesiacmi na leteckej základni Langley vo Virgínii. K podobným nehodám dochádzalo aj v predchádzajúcich rokoch. Na portáli sa ďalej uvádza, že v súčasnosti má americké letectvo k dispozícii 185 stíhacích lietadiel typu F-22 Faptor, z ktorých 125 je pripravených k boju.

Milan Novický

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov