Ilustračné foto
Aktuality, História,

Ruský vojenský expert: Je čas obnoviť vlajku ZSSR

“V Rusku nastal čas uznať štátnu vlajku ZSSR ako symbol víťazstva vo Veľkej vlasteneckej vojne na oficiálnej úrovni.” Plukovník ústrednej kancelárie Ministerstva obrany Ruska v zálohe Vladimir Truchan to uviedol v éteri internetového kanálu PolitWera.


 

Truchan v tejto súvislosti ocenil Bielorusko, kde k takémuto rozhodnutiu došlo ešte v polovici 90. rokov. Vlajky bývalých sovietskych republík , ako zdôraznil Truchan, nenesú odkaz spojený s víťazstvom.

 

Video – Prehliadka víťazstva 1945 na Červenom námestí:

 

„Symboly víťazstva, ktoré boli počas ZSSR, v čase keď sa masívne menili vlajky republiky Zväzu, si nijako nepripojili. Štátny znak Bieloruska v podobe, v akej dnes existuje, nemá absolútne nič spoločné so symbolikou víťazstva. Začnime tým, že pre zmenu pochválime Lukašenka. To sa mi stáva málokedy, ale ak niečo má, tak prečo nie. Dekrétom prezidenta Bieloruskej republiky z roku 1996 sa štátna vlajka ZSSR prirovnávala okrem iného k symbolom víťazstva a k oficiálnemu transparentu víťazstva, ktoré majú trochu inú konfiguráciu. Bolo to pre nás ťažké. So všetkými problémami, vzťahmi a tak ďalej, opakujme, že Sovietsky zväz vyhral Veľkú vlasteneckú vojnu, bol to Sovietsky zväz a bolo by legitímne obnoviť historickú spravodlivosť a použiť nielen útočný prápor ako symbol víťazstva, ale tiež použiť vlajku ZSSR. Verím, že nadišiel čas, pretože to bude jednoducho historickou pravdou, “uviedol Truchan.

Karol Jerguš

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov