foto: MOSR
Aktuality, Bezpečnosť,

Na zahraničné misie budú chodiť iba vojaci očkovaní proti covidu

“Do zahraničných operácií budú vysielaní iba vojaci očkovaní proti ochoreniu covid-19.” Médiám to potvrdil minister obrany Jaroslav Naď. Rezort obrany dodal vakcínu do očkovacích schém. Povinná bude pred odchodom na misiu kdekoľvek na svete.


 

“Každý vojak, ktorý odchádza do operácií a misií, musí už dnes povinne podstúpiť očkovaciu schému. Dostáva rôzne vakcíny na rôzne druhy ochorení. My sme zaradili aj vakcínu proti covidu-19 medzi vakcíny, ktoré musia byť realizované pred odchodom na každú operáciu,” Vysvetlil minister. O povinnom očkovaní vojakov pôsobiacich doma rezort podľa Naďa neuvažuje .

Avizované nasadenie očkovaných vojakov v nasledujúcej rotácii ocenilo podľa šéfa obranného rezortu aj velenie cyperskej misie OSN UNFICYP. Poukázalo na to, že neočkovaní vojaci zvyšujú riziko nákazy u iných.

 

“Zároveň dostávame listy od ministrov obrany krajín, kde naši vojaci pôsobia. Žiadajú, aby vojaci, ktorí išli napríklad do Lotyšska, boli očkovaní, “poznamenal minister. Väčšina vojakov podľa šéfa rezortu nemá s očkovaním problém. Na Cypre už napríklad dostalo vakcínu vyše 80 percent príslušníkov slovenského kontingentu.

Maroš Šolc

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov