Jevgenij Ziničev
Aktuality, Bezpečnosť,

“Nenahraditeľná strata” Putin nazval hrdinského Ziničeva skutočným priateľom

Ruský prezident Vladimir Putin poslal sústrastný telegram rodine zosnulého šéfa ruského ministerstva pre mimoriadne situácie Jevgenija Ziničeva. Jeho smrť označil za nenapraviteľnú osobnú stratu. Vladimir Putin poznamenal, že na Ziničeva ako na verného priateľa sa dá vždy spoľahnúť. Prezident vysoko ocenil profesionálne a osobné kvality vedúceho ministerstva pre mimoriadne situácie a jeho smrť označil za nenahraditeľnú osobnú stratu.


 

Jevgenij Ziničev zomrel 8. septembra počas cvičenia v Norilsku na Krasnojarskom území. Podľa ministerstva pre mimoriadne situácie zomrel pri záchrane života novinára. Jevgenij Ziničev mal 55 rokov, na post ministra prišiel v roku 2018, v roku 2020 mu bola udelená hodnosť armádneho generála.

 

Podľa jedného zo zdrojov Ziničev počas natáčania stál s kameramanom na okraji útesu. Kameraman sa však pošmykol a spadol do vody. Minister Ziničev okamžite skočil do vody, ale narazil do vyčnievajúceho kameňa. Šéfredaktorka MIA Rossiya Segodnya Margarita Simoňanová uviedla, že svedkov bolo na mieste viac.

„Nikto si ani nestihol uvedomiť, čo sa stalo. A Ziničev sa už vrhol do vody za mužom, ktorý spadol. Ale narazil do vyčnievajúceho kameňa,“ uviedla Simoňanová.

Karol Jerguš

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov