Bell 412SP
Aktuality, Letectvo,

Výrobca vrtuľníkov Bell oznámil dodávku piatich strojov pre Ukrajinu

Spoločnosť Bell Textron Inc., dcérska firma Textron (NYSE: TXT), na veľtrhu European Rotors oznámila, že uzatvorila zmluvu na dodávku piatich svojich strojov zákazníkom na Ukrajine.


 

Čína ukázala svoj nový najširší vojenský vrtuľník

 

„Vrtuľníky Bell 429 a 505 zaznamenávajú na európskom trhu mimoriadne úspechy, predovšetkým ako ideálna platforma pre súkromné cestovanie,“ uviedol Duncan Van De Velde, výkonný riaditeľ spoločnosti Bell pre Európu a Rusko. „Oba stroje, vybavené ľahko konfigurovateľnými kabínami a pokročilou avionikou, zaisťujú efektívnu a pohodlnú prepravu pre súkromných prevádzkovateľov aj firemných zákazníkov.“

 

Prečo sa Čína vzdáva svojich vlastných, široko ospevovaných vrtuľníkov Z-10 v prospech ruského Kamova Ka-52K?

 

Slávnostný podpis sa uskutočnil v stánku spoločnosti Heliclub Ukraine LLC, oficiálneho zástupcu spoločnosti Bell na Ukrajine, počas veľtrhu European Rotors. Kúpna zmluva sa vzťahuje na dva vrtuľníky Bell 505, dva vrtuľníky Bell 429 a jeden vrtuľník Bell 407GXi s čerstvo certifikovanou konfiguráciou podľa IFR.

 

Modely Bell 505 a 429 určené pre súkromné lety sa v Európe aj naďalej tešia obľube

 

Bell 429 sa zaraďuje k najúspešnejším modelom Bell v Európe zo segmentu firemných letúnov, vrtuľníkov záchrannej zdravotníckej služby (HEMS) a strojov používaných na zaistenie bezpečnosti obyvateľstva. Po celom svete je prevádzke viac než 400 strojov tohto typu. Platforma sa môže pochváliť priestornou prispôsobiteľnou kabínou s klubovými sedadlami, ktoré umožňujú pohodlné sedenie až pre šiestich cestujúcich, a ďalej širokými dverami s lepším výhľadom a jednoduchším nastupovaním a vystupovaním.

 

Bell 505

 

Bell 505 sa zaraďuje medzi najrýchlejšie rastúce komerčné programy spoločnosti Bell a od prvej dodávky v roku 2017 dosiahol niekoľko významných míľnikov. Celosvetová flotila vrtuľníkov Bell 505 prekonala viac než 70 000 globálnych letových hodín, pričom stroje sú prevádzkované na šiestich kontinentoch. Spoločnosť Bell dosiaľ dodala do Európy viac než 60 letúnov Bell 505 a záujem o túto krátku ľahkú jednomotorovú platformu neustále stúpa.

Karol Jerguš

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov