Ponorka Kráľovského námorníctva triedy Trafalgar
Aktuality, Námorníctvo,

Ukázalo sa, že ruská ponorka, ktorá „narazila“ do fregaty Kráľovského námorníctva, je britská

Na videu „zrážky“ medzi ruskou ponorkou a fregatou Kráľovského námorníctva bola zaznamenaná jedna nepríjemná nuancia pre Britániu. Vojenský expert H.I. Sutton hovoril o probléme videa, ktoré sa objavilo na webe.


 

 

Britské médiá oznámili, že na webe sa objavil film o 48-hodinovom love fregaty kráľovského námorníctva na ruskú ponorku. Hovoríme o incidente v roku 2020, v ktorom, ako poznamenal The Sun, ruská ponorka údajne narazila do lode HMS Northumberland, ktorá po nej lovila, v dôsledku čoho sa poškodil sonar fregaty.

 

 

Neuveriteľnou zhodou okolností bol na palube lode filmový štáb z britského Channel 5 a nakrútil incident na kameru. Zrejme práve toto video, ktoré novinári sľúbili začiatkom januára, malo ukazovať „ruskú agresiu“.

 

 

Avizovaný „taran“ sa však z nejakého dôvodu vo filme neobjavil. Okrem toho sa ukázalo, že ponorka, ktorú vydeli britskí novinári, bola ponorka Kráľovského námorníctva. Hovoríme o jadrovej ponorke triedy Trafalgar. Odhalili ju sťažne a periskop, povedal známy odborník na podvodné zbrane, šéfredaktor magazínu Covert Shores – H.I. Sutton.

 

Izraelský vojenský expert Kedmi: Ruská federácia odzbrojí Britániu za 15 minút aj bez jadrových rakiet

 

„Vynikajúca televízna relácia z piateho kanála „Vojnová loď: Život na mori“ demonštruje kontakt s ruskou ponorkou, ktorá zasiahla vlečné zariadenie. S prezentovanými zábermi je ale jeden problém. Toto je ponorka Kráľovského námorníctva triedy Trafalgar,“ povedal analytik.

„Tu je moja ilustrácia ponorky Trafalgar. Stožiare sa môžu meniť v priebehu času a podľa triedy lodí, ale optoelektronický stožiar Thales je spoľahlivým identifikátorom,“ dodal.

 

Boli to len “cvičné streľby”. Británia popiera ruskú paľbu na jej torpédoborec pri pobreží Krymu

 

Najprekvapujúcejšie je, že autori tohto filmu tvrdia, že britským námorníkom sa údajne podarilo zbadať spod vody vytŕčajúci periskop „ruskej ponorky“, ktorej posádka počas celých 48 hodín lovu bola na povrchu, nenapadlo ju ísť dole a pokúsiť sa skryť pred vrtuľníkom. Táto úroveň žurnalistiky vyvolala množstvo ironických komentárov od čitateľov Covert Shores. Čitatelia sa sťažovali na propagandu britských médií, ktoré sa takými primitívnymi metódami snažia vnútiť obyvateľom krajiny myšlienku údajne existujúcej „ruskej agresie“.

Karol Jerguš

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov