Raketa Zirkon
Aktuality, Bezpečnosť, Námorníctvo, Pozemná technika,

536 rakiet naraz. Analytici vypočítali možnosti Ruska v čiernomorskom regióne

Rusko je schopné odpáliť 536 riadených striel na pozemné ciele v rámci jednej salvy v oblasti Čierneho mora.


 

Schopnosti ruskej flotily, pobrežných raketových systémov a operačno-taktických raketových systémov rozmiestnených v čiernomorskom regióne stačia na vypustenie 536 riadených striel v jednej salve. Takéto údaje vyrátal ruský spravodajský portál Reporter.

 

Koľko rakiet Kaliber má ruská flotila? Toto číslo Vás prekvapí

 

Podľa ruských analytikov sú dnes ruské sily, berúc do úvahy len tie, ktoré sa nachádzajú v oblasti Čierneho mora, schopné súčasne odpáliť viac ako pol tisícky rakiet v jednej salve. Je celkom zrejmé, že nielen prostriedky NATO rozmiestnené vo východnej a juhovýchodnej Európe, ale ani všetky krajiny aliancie dohromady, nedokážu takýto útok úspešne odraziť. Počet takýchto sálv je zároveň prakticky neobmedzený, aj keď na druhý úder je potrebné opätovné nabitie.

 

Prečo Ruská federácia narýchlo rozmiestňuje rakety Iskander na Kryme

 

Ako vyplýva z argumentov ruských novinárov, 6 ponoriek projektu Varšavjanka, ktoré sú vo výzbroji Čiernomorskej flotily ruského námorníctva, bude schopných odpáliť 24 rakiet jednou salvou. Schopnosti ruských vojnových lodí stačia na odpálenie 104 riadených striel Kalibr jednou salvou. Ak vezmeme do úvahy počet komplexov Iskander a Iskander-M OTRK v prevádzke v regióne, počet rakiet vypustených v jednej salve bude 272 jednotiek. Okrem toho novinári upozorňujú na schopnosti ruských pobrežných raketových systémov, ktoré umožňujú odpáliť ďalších 136 rakiet jednou salvou. Simultánny útok takého veľkého počtu riadených striel umožňuje zaručiť zničenie nepriateľa, najmä preto, že systémy protivzdušnej obrany NATO jednoducho nie sú schopné účinne pôsobiť proti väčšine týchto rakiet.

Maroš Šolc

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov