Ilustračné foto
Aktuality, Bezpečnosť,

Ukrajinské sily sa pokúsili zaútočiť bezpilotným lietadlom na Krymský most. Video

Poradca šéfa Krymu Oleg Krjučkov večer 18. augusta v telegrame uviedol , že v Kerči zafungoval systém protivzdušnej obrany. Na sociálnych sieťach koluje video niečoho, čo vyzerá ako protilietadlová raketa, video bolo natočené v meste vo štvrtok večer. Kerč sa nachádza na východe polostrova, pár kilometrov od mosta cez Kerčský prieliv. Ukrajinské úrady dlhodobo označujú most za svoj cieľ.


 

 

Zástupca Zaporožskej oblasti Volodymyr Rogov uviedol , že podľa predbežných informácií bolo ukrajinské bezpilotné lietadlo zostrelené vo veľkej vzdialenosti od krymského mosta. Doprava na krymskom moste prebieha ako obvykle, uviedla tlačová služba Federálnej správy diaľnic Taman pre štátnu agentúru TASS.

 

 

Kerčania začali písať, že na oblohe videli jasnú dymovú čiaru. Správy od miestnych obyvateľov uvádzajú, že po celom meste bolo počuť hlasné zvuky podobné výbuchom. V domoch sa triasli okná, spustili sirény áut.

 

Michail Podoljak, poradca šéfa prezidentskej kancelárie Ukrajiny, 16. augusta v rozhovore pre noviny The Guardian povedal, že Kyjev považuje krymský most za legitímny cieľ, ktorý „by mal byť zničený“. Politico s odvolaním sa na zdroj v Bielom dome uvádza , že administratíva amerického prezidenta Joea Bidena schválila ukrajinské útoky na ciele na Ruskom Kryme.

 

Ukrajinci s Britmi pripravili scenár útoku na Krymský most

 

Očití svedkovia uvádzajú, že pri podperách mosta sú umiestnené člny s rohovými reflektormi, ktoré by mali zabrániť úderom na objekt. Podľa otvorených zdrojov však Ukrajina v súčasnosti nemá zbrane, ktoré by mohli mostu vážne ublížiť . Ruský guvernér mesta Michail Razvozžajev uviedol, že systém protivzdušnej obrany zostrelil dron blízko letiska. Nie sú hlásené žiadne obete ani škody.
Karol Jerguš

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov