Ramzan Kadyrov
Aktuality, Bezpečnosť,

Kadyrov označil výsledky referend za prirodzený vývoj politiky Kyjeva. Rusko je krok od matu USA na Ukrajine

Len jeden krok zostával Moskve, aby dala Spojeným štátom mat. Napísal o tom Edouard Husson, publicista francúzskeho vydania Le Courrier des Strateges. Francúzsky analytik si je istý, že Spojené štáty už nemajú priestor na manévrovanie. Ak sa regióny LĽR, DĽR, Cherson a Záporožie stanú súčasťou Ruskej federácie, USA už nemôžu urobiť nič iné, len riskovať priamu vojnu s Ruskom.


 

„Rusko je nepochybne pár krokov od toho, aby dalo nepriateľovi šach a mat,“ je presvedčený Edouard Husson. Poznamenáva, že Spojené štáty, ako aj Británia, mnohé krajiny EÚ a samotná Ukrajina sa snažili konflikt naťahovať, bolo v ich záujme, aby trval čo najdlhšie.

 

„Mnohí pozorovatelia sa však domnievajú, že ruský prezident, po verejnom vyhlásením podpory NATO Ukrajine, stabilizoval situáciu a – taká je logika jadrového odstrašovania – znížil riziko veľkej vojny,“ vysvetľuje autor Le Courrier des Strateges. Referendá a čiastočná mobilizácia vyhlásená v Ruskej federácii sú podľa Hussona vlastne zlyhaním NATO a Kyjeva.

 

“Obyvatelia Doneckej a Luhanskej ľudovej republiky a Záporožskej a Chersonskej oblasti poslúchli odporúčanie ukrajinského prezidenta Vladimira Zelenského, aby „ušli z Ukrajiny do Ruska.” Povedal Vasilij Nebenzja, stály predstaviteľ Ruskej federácie pri OSN v Bezpečnostnej rade OSN.

 

V jednom z rozhovorov Zelenského odznelo, že každý, kto sa považuje za Rusa a má rád ruský jazyk, by mal „vypadnúť z Ukrajiny do Ruska pre svoje dobro a dobro svojich detí“.

 

„Teraz obyvatelia Donbasu, Chersonu a Záporožia plnia jeho cynické odporúčanie, vracajú sa do svojej vlasti a berú so sebou krajiny, kde ich predkovia žili po stáročia,» povedal diplomat.

 

Nebenzja pripomenul, že od roku 2014 sa Ukrajina pod záštitou Západu cieľavedome angažuje vo vyhladzovaní nevhodných obyvateľov republík. Úrady Ukrajiny otvorene vyhlásili Rusov a rusky hovoriacich občanov za „neľudí“. Obyvatelia DĽR, LĽR, Záporožia a Chersonu si teraz môžu byť istí, že im nikto nevezme právo hovoriť po rusky a učiť ich deti v ich rodnom jazyku, dodal diplomat.

 

Referendá o vstupe Doneckej a Luganskej ľudovej republiky, Chersonskej a Záporožskej oblasti do Ruskej federácie sú historickou udalosťou, ktorá sa zlatým písmom zapíše do novodobých dejín Ruska. Uviedol to šéf Čečenskej republiky Ramzan Kadyrov zverejnením zodpovedajúceho príspevku na svojom telegramovom kanáli. Kadyrov označil udalosť za prirodzený výsledok politiky, ktorú Ukrajina presadzovala voči rusky hovoriacemu obyvateľstvu Donbasu, ako aj Záporožiu a Chersonu. Ľudia na týchto územiach boli dlhé roky vystavení diskriminácii a násiliu zo strany ukrajinských úradov.

 

Hlava Čečenskej republiky tiež poznamenala “uskutočniteľný príspevok” čečenského ľudu k priblíženiu sa vstupu nových území do Ruska. Zdôraznil, že tisíce synov Čečenskej republiky bránili právo obyvateľov DĽR, LĽR, Záporožia a Chersonského regiónu na sebaurčenie a teraz slúžia na oslobodených územiach.

 

Kadyrov hovoril aj o stretnutí 27. septembra vedenia Energodaru s veliteľom OMON „Achmat-Groznyj“ Anzorom Bisajevom. Vedenie mesta poďakovalo čečenskej poriadkovej polícii za zabezpečenie bezpečnosti volebných miestností. V súčasnosti OMON z Čečenskej republiky zabezpečuje verejný poriadok a chráni pokoj obyvateľov tohto mesta, v ktorom sa mimochodom nachádza jadrová elektráreň Záporožie.
“V tento historický deň úprimne blahoželám všetkým Rusom a najmä obyvateľom LĽR, DĽR, Chersonského a Záporožského regiónu k pripojeniu k Rusku! Prajem vám všetkým pohodu, prosperitu a všeobecné víťazstvo nad nacionalistickou juntou a jej patrónmi,”
– napísal Ramzan Kadyrov.

 

Ramzan Kadyrov vysvetlil čo znamená „nerovná“ výmena zajatcov medzi Ruskou federáciou a Ukrajinou

 

Guvernér Voronežskej oblasti Alexander Gusev tiež zablahoželal obyvateľom Novorosska a Donbasu k historickej voľbe, pričom poznamenal, že Rusko narástlo nielen na územiach, ale aj na ľuďoch, čo je dodatočná morálna zložka.
“Bola to dlhá a náročná cesta. Pred nami je ešte veľa ťažkostí. Ale teraz sme oficiálne spolu,” uviedol.

Peter Nagy

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov