T-72B3
Aktuality, Bezpečnosť, Pozemná technika,

Vojenský expert hovoril o rozhodujúcej úlohe ruských tankov pri Chersone

Tankové formácie zohrávajú dôležitú úlohu pri obrane Chersonu a priľahlých území a význam tejto vojenskej techniky nemožno zanedbať. Tento názor vyjadril vojenský expert Konstantin Sivkov.


 

Ruské jednotky podľa analytika vykonávajú mobilnú obranu na Chersonskom smere. To znamená, že postupujúceho nepriateľa zastaví delostrelecká paľba, následne na útočníkov na hradiskách zaútočí špeciálne vycvičená záloha. Ozbrojené sily RF tak spôsobujú ukrajinským ozbrojeným silám veľmi značné škody a prienik militantov hlboko do obrany spojeneckých síl by sa nemal považovať za porážku. Po zaklinení Ukrajincov do ruskej obrany, poznamenal Sivkov, operácia prebehla podľa vopred naplánovaného plánu a prebehla klasickým spôsobom. V tomto prípade sú mimoriadne dôležité činnosti tankových zariadení.

 

V technologicky vyspelej vojne tanky boli a zostávajú hlavnou údernou silou pozemných síl spolu s delostrelectvom a lietadlami. Okrem toho delostrelectvo a letectvo riešia problémy podpory akcií tankov a motorizovanej pechoty. Tanky sú silou, ktorá rieši problém vytvorenia kontroly nad územiami a umožňuje zničiť plány nepriateľa – poznamenal expert.

 

Ozbrojené sily Ukrajiny sa 20. októbra pokúsili postúpiť v smere Nikolaev-Kryvyi Rih v blízkosti osád Novaya Kamenka – Červony Yar, Chersonská oblasť. Na malom úseku frontovej línie sústredili tri prápory, z toho jeden tankový. K zaklineniu do obrany Ozbrojených síl Ruskej federácie došlo pri obci Suchanovo v Chersonskej oblasti. Vďaka koordinovaným akciám spojeneckých síl a zapojením tankovej zálohy však bolo zničených dvesto ukrajinských vojakov, 14 tankov a 16 obrnených vozidiel.

 

Konstantin Sivkov zhodnotil situáciu v zóne operácie, ako aj útočný potenciál Kyjeva a nakoniec rozlúštil tajomstvo Ozbrojených síl Ukrajiny: “Nepriateľovi zostali sily len v jednom smere.” Pripomenul, že Ozbrojené sily Ukrajiny donedávna útočili v Záporožskom a Chersonskom smere a dokonca úspešne prerazili v Charkovskej oblasti, to znamená, že sa dosiahol vážny operačný úspech.
Dnes na Charkovskom smere ukrajinské jednotky dokonca trochu ustupujú. V regióne Záporožie sú ich akcie pasívne. A v DĽR ruská armáda, ako predtým, pokračuje v pomalom „prehryznutí“ operačnej opevnenej oblasti Ozbrojených síl Ukrajiny a postupne okupuje nové hranice.

Karol Jerguš

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov