Betónové štvorsteny usporiadané v dvoch radoch sa zvyčajne používajú ako protitankové bariéry
Aktuality, Bezpečnosť,

Šéf bojovej skupiny Wagner vysvetlil kadiaľ sa tiahne jeho obranná línia

Na hraniciach Luhanskej a čiastočne Doneckej oblasti, ako aj v ich vnútri, sa buduje obranná „Wagnerova línia“ – uviedol to Evgenij Prigožin. Dodal tiež, že Wagnerovci pod vedením hrdinu Ruskej federácie Andreja Bogatova aktívne pracujú v regióne Belgorod:


„Zaoberajú sa nielen výstavbou obranných štruktúr, ale aj vytváraním ľudových milícií na území regiónu Belgorod. Niekoľko podnikov tam vyrába potrebné prvky pre opevnenie a inštruktori Wagner PMC školia občanov, ktorí budú brániť hranice regiónu.“

 

 

Prigožin dodal, že rovnakú podporu poskytne aj iným oblastiam, ktoré sa potrebujú postarať o svoju obranu. Je zaujímavé, že neprechádza v blízkosti súčasnej frontovej línie, ale v skutočnosti hlboko v tyle ruských jednotiek. Hlavná časť je na pravom brehu Severského Donca. Navyše, ľavý breh rieky (kde sa nachádzajú napr. Kremennaja, Rubižnoje, Severodoneck, Svatovo, Starobelsk, Novoaidar atď.) je teraz pod kontrolou Ruska.

 

 

Guvernér regiónu Belgorod Vjačeslav Gladkov uviedol, že orgány regiónu začali inštalovať ochranné konštrukcie. Na fotografiách sú betónové štvorsteny usporiadané v dvoch radoch, ktoré sa zvyčajne používajú ako protitankové bariéry. Kde presne sa tieto konštrukcie inštalujú, guvernér nespresnil. Ešte predtým, 22. októbra, Gladkov hlásil dvoch mŕtvych a viac ako 10 zranených pri ostreľovaní mesta Šebekino, ktoré sa nachádza neďaleko hraníc s Charkovským regiónom Ukrajiny. V predvečer bolo hlásené, že v dôsledku ostreľovania v ňom vznietila továreň na farby a laky. V ten istý deň guvernér oznámil ostreľovanie dediny Murom v mestskej časti Šebekinsky. V dôsledku toho boli poškodené budovy školy, škôlky, kultúrneho domu a súkromných domov. Podľa Gladkova ostreľovanie vykonali Ozbrojené sily Ukrajiny.

 

Ruský región Belgorod sa v posledných dňoch dostáva pod paľbu pomerne pravidelne, nad Belgorodom ruská protivzdušná obrana pravidelne zostreľuje vzdušné ciele – minulý týždeň trosky zostreleného lietadla poškodili niekoľkoposchodovú obytnú budovu. Uskutočňujú sa útoky, a to aj na energetické zariadenia. Ukrajinská strana svoju účasť na úderoch nepotvrdzuje ani nevyvracia.

Maroš Šolc

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov