AK-19
Aktuality, Ručné zbrane a výstroj,

Koncern Kalašnikov spustil sériovú výrobu útočných pušiek AK-15 a AK-19

Koncern “Kalašnikov” spustil sériovú výrobu ďalších dvoch modelov útočných pušiek Kalašnikov. Informovala o tom tlačová služba ruskej spoločnosti. Podľa publikácie na oficiálnej webovej stránke koncernu boli do sériovej výroby uvedené útočné pušky AK-15 s komorou 7,62 x 39 mm, ako aj AK-19 s nábojovou komorou NATO 5,56 x 45 mm. Oba modely sú ďalším vývojom útočnej pušky AK-12, ktorá je v súčasnosti hlavnou zbraňou ruskej armády.


 

Prečo ruské samopaly potrebujú nový náboj

 

AK-15 vstupuje do služby s jednotkami špeciálnych síl ruskej armády, ako aj s inými orgánmi činnými v trestnom konaní. Táto útočná puška bola vyvinutá pre ruské ozbrojené sily a je súčasťou osobnej výbavy Ratnik spolu s AK-12.

 

Lovecká karabína TR3 v kalibri 5,45 × 39 v dizajne nového AK-12 vyrábaného koncernom Kalašnikov získala titul laureáta a zlatý odznak celoruskej súťaže „100 najlepších tovarov Ruska“

 

AK-19 je zasa určený na export, nová verzia kalašnikova pre zahraničných kupcov, ktorí preferujú štandardy NATO. Oba modely sú vrcholom vývoja systému AK a od predchádzajúcich generácií sa líšia premyslenou ergonómiou, prispôsobením na celodenné používanie a zvýšenou presnosťou streľby – zdôraznili v koncerne. AK-12 Kalašnikov, ktorá sa v súčasnosti dodáva jednotkám, sa výrazne líši od prvého modelu prijatého do služby. Zbraň bola modernizovaná tak, aby spĺňala najnovšie požiadavky armády.

Karol Jerguš

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich príspevkov, odporúčame nás sledovať aj na Telegrame

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov