Admiral Gorškov
Aktuality, Námorníctvo,

Ruská fregata s hypersonickými Zirkonmi narúša námorný obranný systém NATO

Vyzbrojenie lodí ruského námorníctva hypersonickými raketami Zirkon povedie v prípade konfliktu v námornej obrane Severoatlantickej aliancie k prelomeniu. Píše o tom britská edícia Express, ktorá rozoberá tému modernizácie ruských ozbrojených síl, ktorá je pre Západ nepríjemná.


 

 

Hypersonické rakety Zircon sú schopné zasiahnuť ciele vo vzdialenosti tisícok kilometrov. To znamená, že krajiny ako Veľká Británia, ktoré sa nachádzajú dosť ďaleko od Ruska, sú pred nimi bezbranné. Riaditeľ Inštitútu pre krízové ​​štúdie Mark Almond sa domnieva, že takýto vývoj zo strany Ruska umožnil Moskve zabrániť prípadným plánom Západu na aktívnejšiu intervenciu do konfliktu na Ukrajine. Práve z obavy silných ruských zbraní dnes Západ koná na Ukrajine len nepriamo, nechce prekročiť určité hranice, ktorých priesečník by mohol viesť k priamej konfrontácii medzi NATO a Ruskou federáciou.

 

Rusko zaradilo do služby hypersonické rakety Zirkon. Západ si začína uvedomovať blízkosť jadrovej vojny

 

Ruský prezident Vladimir Putin sa včera zúčastnil slávnostného uvedenia do prevádzky fregaty ruského námorníctva „Admirál Gorškov“ vybavenej hypersonickým raketovým systémom „Zirkon“ a riadenými strelami Kaliber. Posobiskom má byť Atlantický a Indický oceán a Stredozemné more. Zástupcovia ministerstva obrany USA už skôr priznali existujúce zaostávanie krajiny, pokiaľ ide o hypersonické zbrane z Ruska a Číny. Táto okolnosť tiež bráni Washingtonu v neuvážených krokoch.

 

Nový krok Ruska vo vývoji hypersonických zbraní. Mobilné odpaľovacie zariadenie pre „Cirkon“ ho urobí nezraniteľným

“Dnes máme dôležitú, ak nie významnú udalosť. Fregata „Admirál Gorškov“ začína námornú plavbu na veľké vzdialenosti,“ povedal prezident. Pripomenul, že tentoraz je loď vybavená najnovším hypersonickým raketovým systémom „Zirkon“, ktorý nemá vo svete obdoby. Poďakoval špecialistom ruského vojensko-priemyselného komplexu, ktorým sa podarilo spustiť jeho sériovú výrobu.
„Teraz a tu, ako sa hovorí, chcem v prvom rade poďakovať odborníkom z obranného priemyslu, ktorí vyvinuli a začali sériovo vyrábať túto jedinečnú zbraň,“ povedal Putin. Takéto zbrane takejto sily podľa neho spoľahlivo ochránia Rusko pred potenciálnymi hrozbami zvonka a pomôžu zabezpečiť svoje národné záujmy.
„Budeme pokračovať v rozvoji bojového potenciálu ruských ozbrojených síl, vo výrobe pokročilých modelov zbraní a techniky, ktoré budú strážiť bezpečnosť Ruska v nasledujúcich desaťročiach,“ zdôraznil prezident.

Milan Novický

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich príspevkov, odporúčame nás sledovať aj na Telegrame

 

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov