American Rheinmetall
Aktuality, Pozemná technika,

Nemecký Rheinmetall bude 5 rokov dodávať systémy pre diaľkovo ovládané zbraňové stanice americkej armády

Spoločnosť Rheinmetall získala významnú zákazku v USA v súvislosti s dlhoročným programom americkej armády. Dcérska spoločnosť American Rheinmetall Systems podpísala rámcovú dohodu s Kongsberg Defence & Aerospace na podporu armádneho programu Common Remotely Operated Weapon Station (CROWS). 5-ročná rámcová zmluva by mohla pre Rheinmetall viesť k prijatiu objednávok v dvojcifernom rozsahu miliónov dolárov. Umožňuje nepretržité dodávanie presných podsystémov vrátane EO senzorov s vysokým rozlíšením stabilizovaného obrazu (denné kamery), držiakov na zbrane a iných kritických zostáv na podporu armádneho programu CROWS. American Rheinmetall Systems, Biddeford, ME, je lídrom v integrácii inteligentných systémov novej generácie pre pozemné vozidlá a platformy ISR.


 

Systémy CROWS umožňujú bojovníkom na diaľku zaútočiť na ciele presnou paľbou, či už sú mobilné alebo stacionárne, a v denných alebo nočných podmienkach pomocou dennej kamery, termokamery a laserového diaľkomeru. Kongsberg dodal viac ako 23 000 systémov CROWS do 26 krajín sveta v priebehu 17 rokov. Spoločnosť American Rheinmetall Systems dodáva podporné subsystémy od roku 2008 a zároveň v tom čase dokončila tisíce opráv, generálnych opráv a modernizácií systémov v teréne.

American Rheinmetall Systems nielen navrhuje a vyvíja produkty a technológie, ktoré podporujú dnešné najvyššie priority modernizácie obrany, ale tiež ponúka armáde jedinečný prístup ku globálnemu portfóliu Rheinmetall elektronických riešení novej generácie a zbraňovým schopnostiam vrátane, ale nie výlučne, Soldier systémy, riešenia protivzdušnej obrany, simulácia a výcvik, integrované zbraňové systémy s inteligentnou muníciou a zariadeniami na riadenie paľby, sledovacie systémy ako v CROWS a inteligentné systémy pre vozidlá. Spoločnosť American Rheinmetall Systems sa zaviazala poskytovať armáde inovatívne elektronické riešenia, ktoré sú zámerne zosúladené so súčasnými filozofiami modulárnych a otvorených systémov, aby sa prispôsobili rastu, keď budú k dispozícii budúce technológie.

 

American Rheinmetall Systems je súčasťou americkej rodiny Rheinmetall amerických spoločností vrátane American Rheinmetall Munitions v Stafford, VA, American Rheinmetall Vehicles v Sterling Heights, MI a materskej spoločnosti v USA American Rheinmetall Defense v Restone, VA.

Oliver Hofmann

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich príspevkov, odporúčame nás sledovať aj na Telegrame

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov