Ilustračné foto
Aktuality, Bezpečnosť,

Odhalenia Scotta Rittera

V rozhovore pre Daily Planet sa tento bývalý spravodajský dôstojník námornej pechoty USA a zbrojný inšpektor OSN vyjadril, že sa stotožňuje s názorom ruského ministra zahraničia Sergeja Lavrova, vysloveným v JAR, že na Ukrajine už neprebieha proxy vojna, ale skutočná a reálna vojna. (V proxy vojne na seba bojujúce strany neútočia priamo, ale prostredníctvom svojich „námestníkov“.)


 

Ritter to preukazuje aj zmenou taktiky ruských vojsk, ktoré sa vrátili do čias Sovietskej armády: Hovorí, že na konci studenej vojny Rusko v operačnej metodológii odišlo od koncepcie plukov, divízií a prešlo na koncepciu práporných taktických skupín, ktoré sa stali základnými taktickými jednotkami. Svet tomu „uveril“ a nehodnotil Rusko podľa toho, koľko má plukov, brigád, divízií…, ale koľko má práporných taktických skupín a koľko ich vysiela do boja.

 

Major vo výslužbe William Scott Ritter je aj spisovateľ. Je napr. autorom knihy, ktorá vyšla aj v češtine. Jej názov je Iraq Confidential.

 

Dnes to vyzerá tak, že Rusko už zase nepoužíva práporné taktické skupiny, ale že sa vrátilo k základným princípom, ktoré boli v útočnej doktríne sovietskych čias, kde sa vychádzalo z palebnej podpory delostreleckého oddielu, kde prápory a pluky kontrolujú širokú líniu frontu, ktorú práporné taktické skupiny nedokážu kontrolovať. Čiže aj to je dôkazom, že Rusko naozaj na Ukrajine prestúpilo prah k vojne!!!

 

„Áno, politicky ju Rusko stále nazýva špeciálnou vojenskou operáciou, no ja to nazývam vojnou,“ tvrdí Scott Ritter a dodáva, že Rusko teraz zmenilo prístup ku všetkému a keď začne útočiť, pričom prvé jeho príznaky sú už očividné, bude to úplne iná vojna.“
Nie taká, akú sme videli v prvej a v druhej etape operácie na Ukrajine, ale bude to „skutočná totálna vojna,“ zdôrazňuje americký odborník a neveselo k tomu dodáva: „Bude aj tragická, pretože na oboch stranách bude veľa smrti a ničenia, pretože vojna je nožom, režúcim obe strany.“

 

„Rusko však zvíťazí,“
…presvedčený je Scott Ritter, no zároveň sa pri tom pozastavuje pri „rozhodujúcom momente“ a teda pri otázke, či Rusko môže dosiahnuť víťazstvo?

 

Poukazuje pri tom na mnohé zaujímavé, aj keď len čiastkové okolnosti, vyjadruje názor na dobytie Odesy, na zapojenie Pridnestrovska do vojny… Jednoznačne sa pri tom vyjadril, že „Charkov už dávno dozrel“ na dobytie a že „Dnepr (bývalý Dnepropetrovsk) už možno tiež“…
Jednoznačným je jeho stanovisko, že otvoreným a aktívnym účastníkom konfliktu na Ukrajine je Poľsko! Ak by to vraj bolo opačne, že Poľsko by pripravovalo sily a prostriedky proti USA, Spojené štáty by na Poľsko okamžite zaútočili. „Čiže Rusko má všetky práva, aby s takým štátom vstúpilo do ozbrojeného konfliktu a rozdrvilo ho!“ – zdôraznil.

 

Prečo to však Rusko nerobí?
Prečo sa neuchyľuje k vlastnej „predstihovej obrane“? Je to vraj preto, lebo si vie predstaviť dôsledky. „Taktiež si myslím, že Rusko je o svojom víťazstve absolútne presvedčené. Pričom je o tom presvedčené tak pevne, že vedome dovoľuje, aby sa dialo aj to, čo mu čiastočne škodí. Rusi pripúšťajú smrť tisícov ruských vojakov, no aj tak robia to, čo robia! A robia to preto, lebo majú zodpovednosť za životy 150 miliónov Rusov,“ zdôraznil Scott Ritter.

 

Stále je to o vojne USA s Ruskom
Aj v ďalšom Scott Ritter opätovne zdôraznil, že vojna na Ukrajine je vojnou medzi USA a Ruskom. A že ak sa jej priebeh popustí na samospád, nastane jej eskalácia. Zaujímavé však je, že v rozhovore sa S. Ritter niekoľkokrát vyjadril, že verí v múdrosť ruského vedenia a V. Putina, že žiadnu eskaláciu nedopustia. (A ešte zaujímavejšie je to, že počas 33-minútového rozhovoru sa ani raz takto nevyjadril o J. Bidenovi a ani o americkom vedení.)

 

Čo hovorí o S. Lavrovovi a V. Putinovi?
„Keď sa táto vojna skončí, a ja dúfam, že sa skončí spôsobom, ktorý je výhodný pre Rusko, on (S. Lavrov) ju nedostane, no zaslúžil by si Nobelovu cenu mieru. Aj Vladimír Putin si ju zasluhuje.

 

Dá sa takáto cena priznať aj za začiatok vojny? Dá, pretože to oni nedovolili prerásť tejto vojne na jadrovú! Pamätajte! Nie oni túto vojnu začali. Táto vojna im bola nanútená,“ zdôraznil Scott Ritter.

 

Nobelovka pre Čečencov
„Vždy som pyšný na kanadské ozbrojené sily, ktoré získali Nobelovu cenu mieru za činnosť v misiách OSN. Lenže vždy som bol presvedčený aj o tom, že Nobelovu cenu mieru si v plnej miere zasluhuje aj ruská vojenská polícia (zložená hlavne z Čečencov) za to, čo dokázala v Sýrii! Za to, ako riešili tento hrozný konflikt, ako ho brzdili, aby neprerástol do ešte väčšieho násilia a ako robili všetko možné na rýchly nástup mieru, pričom s obrovským rizikom pre seba.

 

Na Západe sa im nedostalo žiadneho ocenenia. Hovorí sa o nich – sú to Rusi, podpaľači vojny atď. Avšak každý, kto sa do toho zahĺbi, pochopí ich hrdinstvo, sebaobetovanie, disciplínu a odovzdanie sa všetkému, čo robia.

 

U nás, na Západe, nám nedovoľujú takto hovoriť o Rusoch! U nás počuť len slová, že chlapci, vy ste stelesnené zlo, ktoré zosobňuje všetko, čo je vo svete nesprávne. No a keďže ste roboti bez mozgov, tak plníte rozkazy svojho vševidiaceho a najmúdrejšieho diktátora Vladimíra Putina, to vám na Západe dovolia veriť, ale realita je úplne iná,“ dodal Scott Ritter.
Vladimír Mikunda

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich príspevkov, odporúčame nás sledovať aj na Telegrame

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov