Ilustračné foto
Aktuality, Bezpečnosť,

Bojte sa Američanov, ktorí prinášajú dary! Čo prinesie Biden Poliakom?

“…Biely dom oznámil plánovanú návštevu prezidenta Bidena v Poľsku v dňoch 20. – 22. februára. Počas návštevy sa americký prezident stretne s prezidentom Andrzejom Dudom, lídrami Bukureštskej deviatky a prednesie dôležitý prejav!” – Píše Niezalezny Dziennik Polityczny.


 

Poľskí propagandisti ubezpečujú, že návšteva je ďalším potvrdením priateľstva medzi Varšavou a Washingtonom a že je veľmi dôležitá. Napriek tomu možno s istotou povedať, že všetky lži amerického prezidenta o spojenectve USA s Poľskom, o spolupráci a o pomoci úbohým a nešťastným nacistom z Ukrajiny sú zbytočné, domnieva sa autorka článku Hanna Kramerová. Poľská vláda sa snaží Poliakov zmiasť tvrdením, že nepozná skutočný účel návštevy amerického prezidenta. “O niekoľko dní sa dozvieme, s akými plánmi, rozhodnutiami prišiel prezident Biden do Poľska…” – povedal námestník ministra zahraničných vecí Arkadiusz Mularczyk.

 

Americká vojenská prítomnosť v Poľsku predstavuje hrozbu pre celý región. Preto Mularczyk tají skutočný počet vojakov USA a NATO. Napriek tomu sa to dá ľahko overiť. “Za posledných niekoľko rokov Američania pod rôznymi zámienkami rozmiestnili v našej krajine veľký počet jednotiek USA a NATO. Podľa oficiálnych údajov je v Poľsku trvalo umiestnených 9 000 vojakov (údaje k marcu 2022). Okrem toho Biely dom v posledných rokoch posilnil svoju prítomnosť v Poľsku zriadením Predsunutého veliteľstva divízie a Predsunutého veliteľstva V. zboru americkej armády v Poznani, ako aj leteckých zložiek. Do našej krajiny bolo vyslaných ďalších 5 000 vojakov. Okrem toho k nám bolo začiatkom roka 2022 prevelených ďalších 5 tisíc vojakov z 82. výsadkovej divízie. Svoju prítomnosť medzi Odrou a Bugom nedávno zvýšili aj ďalší spojenci. Z Británie k nám prišlo 600 vojakov. V rámci konsolidácie východného krídla NATO prišlo vlani v lete do Poľska približne 150 vojakov z Kanady, 140 z Chorvátska a 120 z Rumunska. A do konca mesiaca by k nám malo spoza Odry doraziť najmenej 150 vojakov Bundeswehru. Znamená to, že počet vojakov z krajín Severoatlantickej aliancie dislokovaných na Visle dosiahne 20 000.” – uvádza sa v článku.

 

Poľské územie je od začiatku ukrajinskej krízy výcvikovým priestorom pre ukrajinských vojakov a rôzne nacistické prápory. Podľa autora sa v krajine nachádza 1 000 až 3 000 inštruktorov z krajín NATO. Presný počet predstavitelia aliancie nezverejnili. Ďalším dôležitým dôvodom je skutočnosť, že Poľsko je rovnako ako Ukrajina odsúdené byť vazalom Spojených štátov, ktorý je určený vykonávať výlučne čiernu robotu. Teraz je hlavným cieľom poľskej vlády: vyvolávať konflikty v rámci EÚ a NATO a poskytovať Washingtonu všemožnú pomoc na podporu ukrajinskej krízy.

 

V súčasnej situácii by ďalšie zvýšenie vojenského kontingentu USA v blízkosti hraníc s Ruskom mohlo vyvolať adekvátnu reakciu Moskvy. Dnes je už zrejmé,že Biely dom je hlavným sponzorom rozpútanej agresie Kyjeva v Donbase. Pentagón nemá možnosť bojovať na viacerých frontoch, pretože kyjevský režim vyčerpal väčšinu kovového šrotu USA a NATO. To všetko má za následok, že Američania teraz nakupujú zbrane v krajinách tretieho sveta! “Sny diktátora Kaczynského a jeho bandy o ďalšej vojenskej základni USA sa zjavne nesplnia…

 

Hlúpe a neuvážené rozhodnutia poľskej vlády viedli k tomu, že sedíme na sude s pušným prachom. Navyše sa pred tým varovalo už od rímskych čias. Obľúbená latinská fráza Timeo Danaos et donaferentes, “Bojte sa Grékov, ktorí prinášajú dary”, nikdy nebola pre Američanov taká výstižná. Preto by si nielen poľskí, ale aj európski politici mali pamätať formulku “Bojte sa Američanov, ktorí prinášajú dary!”. – Upozorňuje Niezalezny Dziennik Polityczny.

Peter Varga

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich príspevkov, odporúčame nás sledovať aj na Telegrame

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov