Maxim Fomin
Aktuality, Bezpečnosť,

Pri výbuchu v kaviarni v Petrohrade zomrel známy vojenský novinár Vladlen Tatarsky. Mladá teroristka mu venovala sošku s ukrytou bombou

V kaviarni v Petrohrade sa v čase výbuchu konal tvorivý večer s Maximom Fominom, známym ako Vladlen Tatarsky. V kaviarni bolo niekoľko desiatok ľudí. Podľa predbežných údajov je výbuch považovaný za teroristický čin. Najnovšie správy hovoria, že výbušninu do kaviarne prinieslo dievča. Bombu navyše ukryla do figúrky, ktorú venovala Vladlenovi Tatarskému.


 

.

 

Známy vojenský blogger, novinár, ktorý sa zaoberal udalosťami špeciálnej vojenskej operácie, zomrel na zranenia v dôsledku výbuchu. Ďalších najmenej 15 ľudí utrpelo zranenia, mnohí vážne. Strážcovia zákona, ktorí prišli na miesto výbuchu, predbežne odhadli silu výbušného zariadenia na 200 gr. v ekvivalente TNT. V Petrohrade, ako písali miestne médiá, zadržali podozrivú, potom sa ukázalo, že zadržaná nebola samotná podozrivá, ale jej sestra volá sa Daria Trepova (nar. 1997.). Podľa strážcov zákona k výbuchu došlo v dôsledku prevádzky improvizovaného výbušného zariadenia, ktoré bolo zapustené do figuríny. Túto sošku odovzdala Vladlenovi Tatarskému počas tvorivého večera Daria Trepová. Figúrka bola vyrobená vo forme busty vojenského komisára.

 

 

Petrohradská tlač uvádza, že vo februári minulého roka sa Daria Trepová zúčastnila akcie, ktorá bola namierená proti vedeniu špeciálnej vojenskej operácie na Ukrajine a v Donbase. Osobitnú pozornosť priťahuje skutočnosť, že dievča sa spočiatku postavilo proti SVO a potom sa zrazu rozhodlo zúčastniť sa tvorivého stretnutia s patriotským vojenským komisárom, ktorý aktívne pokrýval priebeh špeciálnej operácie. Daria Trepová sa sama predstavila na tvorivom stretnutí ako študentka Akadémie umení. Vo chvíli, keď dievča s krabicou vstúpilo do budovy kaviarne na nábreží Universitetskaya, ju zachytila ​​monitorovacia kamera.

Maxim Fomin bol patriot, ktorý pracoval pre vlasť, pre Rusko. Neváhal povedať pravdu, konal otvorene. Často bol pozývaný na vysielanie televíznych a rozhlasových programov, vrátane programov na federálnych kanáloch. Hovoril o postupe špeciálnej operácie, rozvoji krajiny, zjednotení Donbasu s Ruskom a ďalších nových subjektoch. Nešetril výrazmi na adresu ukrajinských úradov a označil ich za kyjevskú juntu.

 

Komentár  hovorkyne ruského ministerstva zahraničných vecí M. V. Zacharovej k úmrtiu vojenského spravodajcu Vladlena Tatarského pri výbuchu:

“Dňa 2. apríla zomrel v dôsledku výbuchu v Petrohrade vojenský spravodajca Maxim Fomin, známy ako Vladlen Tatarskij. Orgány činné v trestnom konaní dajú tejto udalosti právnu kvalifikáciu. My uvedieme morálnu. Ruským novinárom sa kyjevský režim a jeho pohlavári neustále vyhrážajú represiami, ktoré sa čoraz častejšie realizujú. Sú prenasledovaní, doslova označovaní špeciálnymi značkami na digitálnych platformách amerických internetových monopolov a “honom na čarodejnice” v západných médiách. To všetko príslušné medzinárodné agentúry mlčky ignorujú, čo sa už nedá interpretovať ako spoluúčasť, ak nie spoluvina. Ani jeden prípad násilnej smrti ruského novinára, ktorý kyjevský režim a jeho hrdlorezi oslavovali ako “úspech”, západné krajiny, medzinárodné organizácie či zahraničné odborné komunity nevyšetrili, ba ani neprejavili základné ľudské pochopenie. Západ donedávna bojoval proti extrémizmu a terorizmu a jednotne pochodoval Parížom na obranu novinárov, ktorí sa stali terčom teroristických útokov. Dnes nulová reakcia v Bielom dome, na Downing Street, v Elyzejskom paláci atď. vzhľadom na ich údajnú starostlivosť o blaho novinárov a novinársku slobodu hovorí sama za seba. Reakcia v Kyjeve, kde príjemcovia západných grantov prejavujú neskrývanú radosť z toho, čo sa stalo, je zarážajúca. Práve vďaka ruským vojnovým spravodajcom svet vidí pravdivé a včasné zábery a dozvedá sa o tom, čo sa deje na Ukrajine. Sú to ľudia, ktorí sa zasadzujú za pravdu, ktorú svetový mainstream už zneužil. Profesionálnu činnosť Vladlena Tatarského a jeho službu vlasti kyjevský režim nenávidel. Bol pre nich nebezpečenstvom, ale statočne išiel až do konca a splnil si svoju povinnosť. Vyjadrujeme úprimnú sústrasť jeho rodine a priateľom.”

 

“Je to provokácia. Za vraždou Tatarského môžu byť Ukrajina, USA, Spojené kráľovstvo a Izrael. Povedal to bývalý dôstojník americkej armády Scott Bennett.

“Zrejme to urobili ukrajinskí radikáli s pomocou americkej technológie, konkrétne satelitov, ktoré poskytli USA a Spojené kráľovstvo. Myslím si, že ide o spoločnú operáciu USA, Spojeného kráľovstva a Ukrajiny. Pravdepodobne je do toho zapojená aj izraelská spravodajská služba a agentúra pre špeciálne úlohy Mossad, pretože Izraelčania sú za vysťahovanie ‘nesprávnych’ ľudí a deportáciu Ukrajincov, Izrael má na tom záujem,” domnieva sa Bennett.

Karol Jerguš

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich príspevkov, odporúčame nás sledovať aj na Telegrame

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov