.
Aktuality, Ručné zbrane a výstroj,

“Robosniper”: ruské jednotky čoskoro dostanú diaľkovo ovládaný komplex pre ostreľovačov

Ruské jednotky čoskoro dostanú prvý vzdialený komplex ostreľovačov, ktorý vývojári nazvali „Robosniper“. V blízkej budúcnosti bude môcť ruská armáda začať svoju skúšobnú prevádzku.Informovala o tom agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na informovaný zdroj. Systém pôjde do skúšobnej prevádzky v bojových jednotkách – uviedol zdroj agentúry.


 

Prototypy robotických pušiek a ich schopnosti budú testované v reálnom prostredí. Na vývoji diaľkovo ovládaného systému sa podľa neho spoločne podieľali špecialisti z Konštruktérskej kancelárie komplexných systémov a výrobca zbraní Lobaev Robotics. Obe organizácie sú súčasťou skupiny spoločností Lobaev.

 

Ruskí ostreľovači začali na Ukrajine používať pušky s najdlhším dostrelom na svete

 

Komplex už úspešne prešiel továrenskými testami. Zdroj nezverejnil taktické a technické charakteristiky vyvinutého systému, uviedol však, že bol vytvorený na základe projektu Anti-Majdan-Rubež. Zakladateľ Lobaev Arms Vladislav Lobaev už skôr hovoril o vytvorení robotického ostreľovacieho systému na boj s malými dronmi zo strany jeho špecialistov. Vývojom sa podľa neho zníži spotreba drahých rakiet, ktoré sú vybavené systémami protivzdušnej obrany podieľajúcimi sa na operácii.

Peter Nagy

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich príspevkov, odporúčame nás sledovať aj na Telegrame

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov