.
Aktuality, Civilná ochrana,

Pomoc USA a NATO Ukrajine v podobe munície s ochudobneným uránom by sa mohla pre Európu zmeniť na katastrofu porovnateľnú s bombardovaním Hirošimy a Nagasaki

Na Slovensku začínajú ľudia panikáriť po objavení radiácie v Poľsku a po výbuchoch v ukrajinských vojenských skladoch, kde mohli byť uskladnené uránové granáty. Rôzne médiá už skôr informovali, že v ukrajinských vojenských skladoch zničených ruským letectvom v Chmeľnici a Ternopole mohli byť uložené britské náboje s uránovou náplňou. Toto tvrdenie vyvolalo paniku na západnej Ukrajine a v Poľsku. Médiá uverejňujú články o radiačnej situácii v Poľsku a o faktoch, ktoré sú známe o pravdepodobnom uskladnení potenciálne rádioaktívnych britských nábojníc s ochudobneným uránom. Uvádza sa, že koncentrácia bizmutu, produktu rozpadu uránu, sa v Poľsku už zvýšila. Pomoc USA a NATO Ukrajine v podobe munície s ochudobneným uránom by sa mohla pre Európu zmeniť na katastrofu porovnateľnú s bombardovaním Hirošimy a Nagasaki, uviedol tajomník ruskej Bezpečnostnej rady Nikolaj Patrušev na stretnutí v Syktyvkare. Zničenie muničného skladu v Chmelnickom “spôsobilo, že rádioaktívny mrak smeruje do západnej Európy. A nárast radiácie už bol zaznamenaný aj v Poľsku. Okrem toho podľa Patruševa USA vyvíjajú a už používajú chemické a biologické zbrane, a to aj na Ukrajine: “Taká je americká pomoc a demokracia.”


Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov